Clicky


 


18 maanden cel voor afpersing in supermarkt Wageningen

18 maanden cel voor afpersing in supermarkt Wageningen
24-11-2021 17:00 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Wageningen tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De man maakte zich schuldig aan een afpersing in een supermarkt, waarbij hij een mes toonde, een medewerker bij zijn keel pakte, een andere medewerker bedreigde en bloempotten vernielde.

Op 3 augustus 2021 stond de man bij de servicebalie van een supermarkt in zijn woonplaats. Hij vroeg daar om statiegeld van zijn ingeleverde flessen. Omdat de man een winkelverbod had, kreeg hij het statiegeld niet. De man werd daardoor steeds agressiever. Het winkelpersoneel gaf de man uiteindelijk zijn statiegeld, waarna de man vertrok. Uit de aangiftes bleek dat het agressieve gedrag van de man grote indruk op hen maakte. Zij waren erg geschrokken en bang. Nadat de man was aangehouden, bedreigde hij twee politieagenten en gedroeg zich tegenover hen ook agressief. 

Hoewel er geen actuele diagnostiek beschikbaar is, zijn er grote zorgen wat betreft het psychosociaal functioneren van de man. Omdat hij niet meewerkt aan hulpverlening kan de rechtbank geen reclasseringstoezicht opleggen. De man heeft een strafblad. Daarom is volgens de rechtbank een gevangenisstraf passend. De gevangenisstraf van 18 maanden die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

Foto's

  • J.Roeland
    COOP
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions