Clicky

 
Transport Online - Celstraf en behandeling voor verduisteren van camper en 16 auto's na proefrit

Celstraf en behandeling voor verduisteren van camper en 16 auto's na proefrit

Celstraf en behandeling voor verduisteren van camper en 16 auto's na proefrit
24-11-2021 15:14 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 42-jarige man uit Alkmaar veroordeeld voor verduistering van een camper en 16 auto's. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich onder meer laten behandelen bij een zorginstelling.

De verdachte had telkens dezelfde aanpak. Hij zocht tussen januari 2018 en juni 2021 in advertenties naar veelal kostbare auto's en ging vervolgens naar het autobedrijf om een proefrit te maken. Vervolgens bracht hij de voertuigen niet terug. De verdachte sloeg onder meer toe bij garages in Helmond en Eindhoven.

Uit het handelen van de verdachte spreekt minachtig voor andermans eigendommen. Hij bracht grote materiële en financiële schade toe. Voor 12 voertuigen heeft een verzekeringsmaatschappij inmiddels een bedrag van in totaal ruim 285.000 euro moeten uitkeren. Verder weegt mee dat de verdachte de afgelopen jaren meerdere keren voor soortgelijke delicten is veroordeeld.

De rechtbank vindt dat de officier van justitie bij de strafeis (celstraf van 24 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk) onvoldoende oog had voor het groot aantal delicten, de grote materiële schade en de zeer forse recidive. Daarom legt de rechtbank een zwaardere celstraf op. Daarnaast is het volgens de rechtbank nodig dat de verdachte na het uitzitten van zijn onvoorwaardelijke strafdeel wordt begeleid door de reclassering en opgenomen wordt in een zorginstelling. Ook moet hij meewerken aan een ambulante behandeling en aan schuldhulpverlening.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions