Clicky

 Ook vrachtwagenchauffeurs moeten in Duitsland voldoen aan 3G-maatregel

Ook vrachtwagenchauffeurs moeten in Duitsland voldoen aan 3G-maatregel
24-11-2021 14:29 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Naar aanleiding van de berichten eerder deze week heeft Transport en Logistiek Nederland (TLN) navraag gedaan bij BGL, de Duitse werkgeversorganisatie voor de transportsector, over de juridische geldigheid van de invoering van de 3G-maatregel voor chauffeurs bij Duitse werkgevers. De juridisch adviseur van BGL geeft aan dat ook chauffeurs gebonden zijn aan de 3G-maatregel zodra ze hun voertuig verlaten. Dit betekent voor chauffeurs dat zij bij opdrachtgevers tegen beperkingen aan kunnen lopen.

Om aan de 3G-maatregel te voldoen, moet er óf een bewijs van vaccinatie of een bewijs van herstel of een bewijs van negatieve test zijn.

Bewijs van vaccinatie: EU digitaal COVID-vaccinatiecertificaat of vaccinatiepas van minstens 14 dagen oud, met daarop de vaccinatie met het type vaccin.
Bewijs van herstel: EU digitaal COVID-certificaat van herstel of ander bewijs van herstel dat minimaal 28 dagen en maximaal 6 maanden oud is. Dit bewijs moet bevestigen dat er een eerdere infectie met COVID-19 is geweest.
Bewijs van negatieve test: PCR-test maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Een zelftest wordt niet geaccepteerd.

Om Duitsland binnen te komen, is de transportsector vrijgesteld van de coronamaatregelen. Er zijn geen grenscontroles en er hoeft geen vaccinatie-, herstel-, of testbewijs overlegd te worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats