Clicky

 
Transport Online - BYD krijgt opnieuw grote order elektrische bussen van Nobina Finland

BYD krijgt opnieuw grote order elektrische bussen van Nobina Finland

BYD krijgt opnieuw grote order elektrische bussen van Nobina Finland
24-11-2021 11:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HELSINKI - BYD, wereldwijd marktleider als producent van elektrisch aangedreven bussen, heeft opnieuw een grote order ontvangen van Nobina in Finland voor uitstootvrije bussen. Nobina, het grootste openbaarvervoerbedrijf van de noordelijke Europese landen, heeft 70 elektrische BYD-bussen van de nieuwste generatie besteld waarmee het bedrijf haar groene vloot fors uitbreidt.

De order van Nobina Finland bestaat uit twee varianten van BYD’s best verkochte elektrische bus: 42 stuks van BYD’s 13-meterbus en 28 stuks van de 15 meter lange bus. Aflevering staat gepland voor de zomer van 2022 en de bussen zullen worden ingezet op routes in de hoofdstad Helsinki.

elektrisch aangedreven bussen beschikken over de nieuwste generatie ijzer-fosfaataccutechnologie van BYD waarmee de levensduur van de accu geoptimaliseerd wordt en de actieradius verlengd. De 13-meterbus van BYD heeft een bereik van 400 kilometer op één acculading en de 15-metervariant haalt zelfs 450 kilometer (gebaseerd op SORT-testcondities).

Het is de tweede grote order van Nobina Finland bij BYD voor een aantal elektrisch aangedreven bussen. In de zomer van 2021 werden al 119 exemplaren afgeleverd, de grootste bestelling van elektrische bussen in Finland ooit. Samen hebben deze bussen al meer dan een miljoen kilometers afgelegd in Finland en daarmee een CO2-besparing van 1.400 ton gerealiseerd. BYD is er trots op Nobina Finland te mogen ondersteunen bij het verder vergroenen van het wagenpark.

Nobina is een grote naam op het gebied van duurzaam openbaar vervoer in heel Scandinavië en heeft net als BYD het doel om vervuiling te verminderen en het milieu te beschermen. De succesvolle zakelijke samenwerking tussen Nobina en BYD, die startte in Scandinavië in 2015, is door de goede synergie tussen beide bedrijven en de gemeenschappeijke doelstelling om de rijdende wereld te vergroenen tot bloei gekomen. Nobina heeft momenteel ruim 300 elektrische BYD-bussen in gebruik in steden in Zweden, Noorwegen en Finland.

De elektrisch aangedreven bussen van BYD staan bekend om hun betrouwbaarheid, ook onder extreme klimatologische omstandigheden. Dat is aangetoond door de bussen die Nobina in gebruik heeft in de stad Piteå in Noord-Oost Zweden. Piteå ligt dichtbij de poolcirkel en is met een breedtegraad van 65.31° Noord de meest noordelijke locatie van Europa. In dit gebied zijn sinds mei 2021 dertien elektrische 12-meterbussen van BYD in gebruik.

Petri Auno, CEO van Nobina Finland, zegt over de order: “Nobina legt zich volledig toe op duurzaam vervoer en deze nieuwste order voor weer een aantal elektrische BYD-bussen onderschrijft onze strategie om onze vloot te vervangen met schone, emissievrije oplossingen die vriendelijk zijn voor de omgeving. Opnieuw kozen wij voor BYD vanwege hun excellente reputatie qua betrouwbaarheid, operationele efficiëntie, prestaties, veiligheid en natuurlijk het comfort voor de passagiers. De vloot van Nobina Finland bestaat nu voor 25 procent uit elektrische bussen van BYD en we kijken er naar uit dit aandeel in de toekomst te vergroten.”

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe, vult aan: “We zijn blij opnieuw een grote, prestigieuze order te mogen ontvangen van Nobina Finland. Scandinavië omarmt elektrisch vervoer, dat blijkt wel uit de vele honderden elektrische bussen van BYD die er al in gebruik zijn in de noordelijke landen. Nobina is een zeer gewaardeerde klant van ons waarmee we diverse ethische en duurzame kernwaarden delen, wat maakt dat we extra gemotiveerdj zijn Nobina te ondersteunen bij het nastreven van hun elektrische, groene doelstellingen.”

Er zijn inmiddels zo’n 600 elektrisch aangedreven BYD-bussen afgeleverd, of in bestelling, aan openbaarvervoerbedrijven en autoriteiten in twintig steden in de Scandinavische landen. Deze volledig elektrisch aangedreven, eco-vriendelijke bussen hebben inmiddels meer dan 30 miljoen emissievrije kilometers afgelegd en daarmee een CO2-reductie bereikt van een indrukwekkende 32.000 ton.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden