Clicky

 
Transport Online - Bijna 350 coronapatiënten opgenomen op verpleegafdelingen

Bijna 350 coronapatiënten opgenomen op verpleegafdelingen

Bijna 350 coronapatiënten opgenomen op verpleegafdelingen
23-11-2021 14:27 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Afgelopen etmaal werden er 349 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen, het hoogste aantal sinds 29 december vorig jaar. Op de intensive cares werden 51 patiënten met Covid-19 opgenomen, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er in de ziekenhuizen nu 2540 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 6 mei. Vergeleken met precies een jaar geleden liggen er nu 572 coronapatiënten, ofwel bijna 30 procent, meer in de ziekenhuizen.

Sinds maandag nam de totale ziekenhuisbezetting met 110 Covidpatiënten toe. Op de intensive cares steeg het aantal mensen met corona dinsdag met 18 tot 488. Eind mei lagen er voor het laatst zoveel mensen op de ic's. Als de huidige toestroom doorzet liggen er waarschijnlijk deze week nog meer coronapatiënten op de ic's dan een jaar geleden.

Er liggen momenteel meer coronapatiënten dan niet-coronapatiënten op de ic's. De intensive cares behandelen nu 455 'non-Covidpatiënten'. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld een zwaar ongeluk hebben gehad of behandeld worden vanwege kanker of hartproblemen. De totale capaciteit op de ic's is 1066 bedden.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal Covidpatiënten dinsdag toe met 92 tot 2052. Meer dan 2000 mensen met corona op deze afdelingen is sinds begin januari niet meer voorgekomen.

Het LCPS verwacht niet dat het aantal Covidpatiënten in de ziekenhuizen op korte termijn afneemt.

Vorige maand werd besloten om patiënten te spreiden over het land, om de druk op de ziekenhuizen te verdelen. Maandag zijn 5 mensen verplaatst naar een andere regio. Sinds de spreiding werd hervat zijn 227 mensen overgebracht naar andere regio's. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) maakte dinsdag de overplaatsing van twee coronapatiënten naar ziekenhuizen in Duitsland bekend om de druk op de zorg te ontlasten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden