Clicky

 
Transport Online - Meer aanhoudingen in onderzoek naar fraude met TVL

Meer aanhoudingen in onderzoek naar fraude met TVL

Meer aanhoudingen in onderzoek naar fraude met TVL
23-11-2021 13:54 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Op 22 november heeft de FIOD drie mannen ( 30, 37 en 38 jaar) uit Den Haag en Voorburg aangehouden. Alle drie zijn overgebracht naar een cellencomplex in Capelle aan den IJssel. Ze worden verdacht van  fraude met coronasteunmaatregelen, namelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Hun woningen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, telefoons, bankrekeningen, twee auto’s, horloges en ruim 20.000 euro contant geld.

Deze drie aanhoudingen zijn een vervolgactie in een onderzoek naar fraude met TVL. Het strafrechtelijk onderzoek startte na aangifte van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO ontdekte meer dan 150 verdachte aanvragen voor het verkrijgen van TVL die in verband gebracht kunnen worden met een 24-jarige Hagenaar, die op 12 oktober is aangehouden.

De aanvragen kwamen niet overeen met de omzetgegevens van de bedrijven, zoals die bekend zijn bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de TVL-aanvragen vals zijn en de omzetgegevens verzonnen om daarmee een maximale vergoeding te verkrijgen. Waarschijnlijk werkten de vier mannen samen .

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden