Clicky

 
Transport Online - Grapperhaus: 173 mensen gearresteerd na rellen afgelopen weekend

Grapperhaus: 173 mensen gearresteerd na rellen afgelopen weekend

Grapperhaus: 173 mensen gearresteerd na rellen afgelopen weekend
23-11-2021 11:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Naar aanleiding van de rellen van afgelopen weekend zijn inmiddels 173 mensen gearresteerd. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er nog "vele arrestaties" zullen volgen. Volgens Grapperhaus wordt er ingezet op snelrecht en zal de schade worden verhaald op de daders.

Het afgelopen weekend braken op verschillende plaatsen in het land rellen uit, waarbij onder meer zwaar vuurwerk en stenen werden gegooid naar hulpverleners. In Rotterdam schoot de politie vrijdagavond gericht op enkele relschoppers, nadat een demonstratie tegen de aangekondigde coronamaatregelen uit de hand was gelopen.

Zaterdag en zondag waren er rellen in onder meer Den Haag, Katwijk, Bunschoten en Urk. Die ongeregeldheden zijn volgens Grapperhaus "ogenschijnlijk" het resultaat van "zeer georganiseerd geweld" en hebben waarschijnlijk niets te maken met maatschappelijke of politieke onvrede. Aan deze georganiseerde rellen deden ook minderjarigen mee. "Demonstreren doe je niet met geweld. Dit had niets met een demonstratie te maken", aldus de minister.

Demissionair premier Mark Rutte sprak zich maandag uit tegen de rellen. "Dit is puur geweld onder het mom van demonstreren." Koning Willem-Alexander bezocht maandag Rotterdam en voerde daar gesprekken met politie-, brandweer- en ambulancepersoneel dat vrijdag werd ingezet. De koning zei te spreken "namens negentig procent van de Nederlanders die vinden dat dit niet kan".

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden