Clicky

 
Transport Online - Pewag Brenta 9 komt als beste uit sneeuwkettingentest

Pewag Brenta 9 komt als beste uit sneeuwkettingentest

Pewag Brenta 9 komt als beste uit sneeuwkettingentest
23-11-2021 10:19 | (Bedrijfs)Auto Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - De Pewag Brenta 9 komt met vier van de vijf maximaal haalbare sterren als beste uit de sneeuwkettingentest van de ANWB. Deze ketting is betaalbaar en biedt goede grip in de sneeuw. Het nadeel is dat montage en demontage van deze sneeuwketting lastig is. De ANWB adviseert wintersporters dit voor vertrek te oefenen. De test werd uitgevoerd door de ÖAMTC, de Oostenrijkse zusterclub van de ANWB.

Duurdere kettingen hebben zelfspanners. Dat is een manier om de montage eenvoudiger te maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Rud Innov 8 Hybrid, de Pewag Servomatik, de Rud Centrax en de König Easy Fit CU-9. Ook deze sneeuwkettingen haalden vier sterren.

Als alternatief voor sneeuwkettingen bestaan er ook kunststof hoezen die over de banden gaan. Daarmee verbetert de grip op sneeuw eveneens. Die hebben wel een aantal nadelen. Montage en demontage van de hoezen zoals de Michelin Easy Grip Evolution, Autosock en de Goodyear Ultragrip is simpel. Maar er zijn ook nadelen. Na een nacht strenge vorst wordt de stof hard en dat maakt demontage lastig of onmogelijk. Ook blijken deze hulpmiddelen niet slijtvast te zijn. Sommige waren na een rit van acht km op droog wegdek al versleten. Bovendien zijn de hoezen niet overal toegestaan. Bijvoorbeeld als een verkeersbord aangeeft dat sneeuwkettingen verplicht zijn.

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om met meer grip op besneeuwde bergwegen te kunnen rijden, met een beperkte snelheid. Op weg naar een wintersportbestemming? Naast winterbanden zijn ook sneeuwkettingen verplicht. Wintersporters doen er goed aan om voor vertrek de regels voor het gebruik van sneeuwkettingen te checken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden