Clicky

 
Transport Online - Parkeerdrukte neemt af maar blijft boven pre-corona niveau

Parkeerdrukte neemt af maar blijft boven pre-corona niveau

Parkeerdrukte neemt af maar blijft boven pre-corona niveau
23-11-2021 10:18 | (Bedrijfs)Auto Nieuws | auteur Redactie

DIEMEN - Ook afgelopen week is er weer een duidelijke daling zichtbaar in het aantal parkeertransacties, zo blijkt uit de barometer van parkeerapp Parkmobile. In week 45 liet het aantal teruggelopen parkeertransacties al een eerste effect van de aangescherpte coronamaatregelen zien. Afgelopen week zette deze trend zich voort en resulteerde dit in een verdere afname van 4,5 procent minder parkeertransacties in Nederland.

Parkmobile heeft ruim 2 miljoen actieve gebruikers in Nederland en heeft daarmee goed inzicht in de ontwikkelingen in de Nederlandse mobiliteit. De parkeerdata laten op zowel nationaal als lokaal niveau zien hoe Nederlanders zich met de auto voortbewegen. Uit de barometer blijkt dat het aantal parkeertransacties vorige week doordeweeks wederom is afgenomen (-5,6 procent). Deze daling lijkt het resultaat van het eerdere advies van de overheid om weer meer vanuit huis te gaan werken. In het weekend was de daling (-0,5 procent) minder sterk ten opzichte van week 45 toen er een daling van 7 procent zichtbaar was.

Het verschil in het aantal parkeertransacties in vergelijking met dezelfde week vorig jaar is groot. In vergelijking met week 46 in 2020 lag het aantal parkeertransacties vorige week 17,7 procent hoger. Vorig jaar rond deze tijd was er sprake van een gedeeltelijke lockdown en waren onder andere alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Wel mochten de bioscopen en theaters weer open. Het thuiswerkadvies was toen ook van toepassing. Erg opvallend is dat het aantal parkeertransacties dit jaar zelfs 3,8 procent hoger ligt dan het aantal parkeertransacties in 2019, toen er geen coronamaatregelen van toepassing waren.

Gemiddeld 4,8 procent daling in vijf grote steden

Wanneer er wordt gekeken naar de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, is een gemiddelde daling van het aantal parkeertransacties te zien van 4,8 procent. Waar in week 45 in Eindhoven nog de laagste daling liet zien (-1,4 procent), was daar vorige week met een afname van 9,8 procent juist de grootste daling te zien. Dit verschil valt vermoedelijk te verklaren door de festiviteiten rondom de elfde van de elfde wat in Eindhoven gevierd wordt.

In Den Haag nam het percentage parkeertransacties de afgelopen week met 6,2 procent af, in Utrecht met 4,7 procent en in Rotterdam met 4,3 procent. Opvallend is dat in Amsterdam de laagste daling van het aantal parkeertransacties zichtbaar is. Met een daling van 3,9 procent zit de stad zowel onder de gemiddelde stedelijke als landelijke afname.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden