Clicky

 
Transport Online - Aantal coronagevallen blijft ongeremd stijgen

Aantal coronagevallen blijft ongeremd stijgen

Aantal coronagevallen blijft ongeremd stijgen
23-11-2021 09:59 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Ruim een week geleden zijn de nieuwste coronaregels ingegaan, maar die maatregelen hebben de verspreiding van het coronavirus vooralsnog niet eens een beetje kunnen afremmen. Het aantal positieve tests blijft in dezelfde lijn als de voorgaande weken recht omhooggaan. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen stijgt waarschijnlijk snel.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt elke dinsdag met zijn weekcijfers. Daarin meldt het instituut hoeveel positieve tests in de zeven voorgaande dagen zijn geregistreerd. Vorige week meldde het RIVM 110.558 nieuwe gevallen, zo'n 44 procent meer dan de week ervoor.

Sindsdien blijft het aantal positieve tests met 40 tot 50 procent stijgen, en dat betekent dat het weekcijfer van dinsdag kan uitkomen op 155.000 tot 170.000 nieuwe gevallen. Dat zou ongeveer twee keer zoveel zijn als het oude record van ruim 82.000 gevallen in december. Dat record werd vorige week gebroken. Het wordt de zevende achtereenvolgende week waarin het aantal nieuwe gevallen met zo'n 40 procent stijgt.

Het RIVM meldt dinsdag ook bij hoeveel mensen de coronaklachten zo erg waren dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Bij de cijfers van vorige week waren er 1390 opnames, waarvan 217 op de intensive cares. Dit stijgt waarschijnlijk verder. Verder komt het RIVM met het aantal meldingen van sterfgevallen. Vorige week waren dit er 173, dat stijgt nu tot meer dan 200.

Het zogeheten reproductiegetal stond afgelopen vrijdag op 1,26, een fractie hoger dan in de weken ervoor. Het landelijke risiconiveau blijft waarschijnlijk op het hoogste niveau: ernstig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden