Clicky

 
Transport Online - Zeven bedrijven uit de logistiek in zestiende KVK Innovatie Top 100

Zeven bedrijven uit de logistiek in zestiende KVK Innovatie Top 100

Zeven bedrijven uit de logistiek in zestiende KVK Innovatie Top 100
23-11-2021 09:26 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - De creatieve sector is het sterkst vertegenwoordigd in de zestiende KVK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Zeven bedrijven uit de logistiek hebben deze erelijst eveneens gehaald. Dat maakt de Kamer van Koophandel (KVK) vandaag, dinsda 23 november, bekend.

Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de food- en agrisector (13) en de zorgsector (13). Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 33 startups. Het oudste bedrijf in de lijst is het familiebedrijf Jooren Scheepsschroeven uit Dordrecht. Het is gestart in 1959.

Meer dan 330 inzendingen

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van KVK onder Top 100-bedrijven blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Driekwart van de ondernemers geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72 procent) is gestegen.De winst en productiviteit is toegenomen bij 57 procent. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Somnox

Op 2 februari 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst vind je hier: www.kvkinnovatietop100.nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden