Clicky


Zeven mensen met rookgasvergiftging naar ziekenhuis na werkzaamheden aan tankoplegger

Zeven mensen met rookgasvergiftging naar ziekenhuis na werkzaamheden aan tankoplegger [+foto]
22-11-2021 19:22 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

GOCH - Tijdens werkzaamheden aan een tankoplegger brak maandagmiddag brand uit op het industrieterrein in het Duitse Goch. Werknemers hadden met een slijpmachine aan het voertuig gewerkt, waardoor blijkbaar een deel van de tankisolatie vlam vatte. Op het moment van de werkzaamheden bevonden zich in het voertuig resten van een zwavelhoudende verbinding.

In totaal moesten zeven mensen met rookgasvergiftiging door de hulpdiensten naar ziekenhuizen worden vervoerd. Zij waren in de werkplaats op het moment dat de brand uitbrak. Nog voordat de gealarmeerde brandweer arriveerde, hadden werknemers van de garage de betreffende tankoplegger met een trekker naar buiten gereden. De adembeschermingsteams van de brandweer moesten daarom zorg dragen voor de trailer zelf en voor de oorspronkelijke plaats van het voertuig in de hal. In de put zaten delen van de brandende isolatie. De vlammen werden door de brandweer geblust.

Tijdens metingen moesten alle medewerkers van het bedrijf het pand verlaten. Er werd tijdens metingen niets gevonden.

Ongeveer 30 brandweerlieden van de vrijwillige brandweer van Goch waren ter plaatse; de ​​hulpverlening begon kort na 15.00 uur en duurde ruim twee uur.

Foto's

  • J.Roeland
    BONDA
  • J.Roeland
    BONDA
  • Van de Brug
    Van de Brug
  • Van de Brug
    Van de Brug