Clicky

 Omroep MAX blijft politici die mensen bedreigen niet uitnodigen

Omroep MAX blijft politici die mensen bedreigen niet uitnodigen
22-11-2021 11:43 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Omroep MAX houdt vast aan de lijn dat politici die collega's bedreigen en andere mensen oproepen tot het uiten van bedreigingen niet welkom zijn als gasten in programma's. Dat meldde MAX-baas Jan Slagter maandag op NPO Radio 1.

MAX-presentator Charles Groenhuijsen maakte dit statement ook al woensdag in Op1, toen werd gesproken over de dreigende taal van Forum-parlementariër Pepijn van Houwelingen aan het adres van een collega van D66. Op1-coördinator Bert Huisjes stelde later dat elke omroep hier zijn eigen afweging in maakt. "Maar we zoeken wel gasten die debat willen voeren en niet alleen maar willen zenden", zei hij.

Slagter stelt dat politici van Forum voor Democratie "de boel willen ontregelen". "We gaan niet negeren wat er gebeurt in de Kamer en we benoemen het zeker. Maar het enige dat een Thierry Baudet doet als je hem vraagt is de boel ontwrichten en weglopen. Je kan geen discussie met ze voeren."

RTL liet in een reactie op de uitspraken van Van Houwelingen weten dat het feit dat Tweede Kamerleden hun collega's bedreigen of oproepen om andere politici te bedreigen, geen reden is om deze Kamerleden niet uit te nodigen voor talkshows als Jinek of Humberto. Een voorwaarde is volgens RTL wel dat de gesprekken "respectvol" blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats