Clicky

 
Transport Online - Coronaprotest Brussel ontaardt in veldslagen met politie

Coronaprotest Brussel ontaardt in veldslagen met politie

Coronaprotest Brussel ontaardt in veldslagen met politie
21-11-2021 19:36 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Een grote demonstratie in Brussel tegen de Belgische coronamaatregelen is ontaard in veldslagen met de politie. Media melden meerdere gewonden, onder wie agenten, en talrijke vernielingen. Een veertigtal relschoppers werd gearresteerd.

Een deel van de 35.000 betogers keerde zich tijdens de mars in het centrum van de Belgische hoofdstad tegen de massaal aanwezige agenten. De onruststokers gooiden met vuurwerk en andere voorwerpen. De politie reageerde met waterkanon en traangas. Op sociale media zijn brandende barricades te zien. Politievoertuigen werden beschadigd, maar ook van andere auto's werden ramen ingesmeten.

Het geweld barstte los toen de mensenmassa aankwam in de zogenoemde Europese wijk, waar zich instellingen van de Europese Unie bevinden. Een deel van de deelnemers weigerde de afgesproken route te volgen.

In Belgische media stond in aanloop naar de betoging de vraag centraal of de actie net zo uit de hand zou kunnen lopen als in Nederland, waar het de afgelopen dagen onrustig was in steden als Rotterdam en Den Haag. De organisatoren van de manifestatie hadden opgeroepen geweldloos te protesteren. Ze vinden sommige coronamaatregelen onwetenschappelijk en zeggen dat ongevaccineerden gedemoniseerd worden door de overheid. België heeft onder meer besloten een vaccinatieplicht in te voeren voor zorgpersoneel. Ook hebben mensen een coronapas nodig om toegang te krijgen tot horecazaken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions