Clicky

 
Transport Online - Zeventien aanhoudingen bij Kuip tijdens rust wedstrijd Feyenoord

Zeventien aanhoudingen bij Kuip tijdens rust wedstrijd Feyenoord

Zeventien aanhoudingen bij Kuip tijdens rust wedstrijd Feyenoord
21-11-2021 19:21 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Tijdens de rust van de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle zijn zeventien supporters aangehouden, bevestigt politie berichtgeving van lokale media. De aanhoudingen volgden nadat een groep van zo'n zestig tot zeventig supporters zich buiten het stadion De Kuip tegen de mobiele eenheid van de politie had gekeerd en agenten bekogelde met vuurwerk, blikjes en een dranghek.

De Rotterdamse voetbalploeg stond in de rust van de wedstrijd met 4-0 voor. "Voor een deel van de 250 supporters reden om de kroeg in te gaan, weg van het stadion", aldus een politiewoordvoerder. Een deel bleef achter en keerde zich vervolgens tegen de politie, die daar aanwezig was in verband met de onrust van de afgelopen dagen in de stad en verder in het land. "Zaterdag drongen supporters voetbalstadions waaronder dat van Heracles binnen, iets dat je niet wilt hebben en niet mag. Daarom waren we daar aanwezig." Tot de rust was de sfeer "top, totdat mensen met spullen gingen gooien".

De ME reageerde door met busjes door de groep te rijden om de relschoppers zo uit elkaar te drijven. Iemand gooide daarop een dranghek naar een politiebusje. Diegene en zestien anderen werden aangehouden. "Een deel zal vanavond worden heengezonden, een ander deel zal mogelijk de nacht op het bureau verblijven omdat ze van een zwaarder feit worden verdacht."

Al met al duurde de onrust enkele minuten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Aan de tweede helft van de voetbalwedstrijd kon zonder problemen of vertraging worden begonnen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden