Clicky

 
Transport Online - Bruls: als alles zo blijft koersen we af op lockdown hele winter

Bruls: als alles zo blijft koersen we af op lockdown hele winter

Bruls: als alles zo blijft koersen we af op lockdown hele winter
21-11-2021 14:41 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Als mensen de huidige coronamaatregelen niet beter gaan naleven en het aantal besmettingen deze week niet fundamenteel daalt, koersen we af op een lockdown die de hele winter gaat duren. Dat zei voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Bruls zegt teleurgesteld te zijn in hoe slecht de huidige maatregelen worden nageleefd. Hij gaf aan wel te geloven in de strategie "niet gelijk op alles maar weer sluiten te gaan zitten". "Maar als je kijkt naar de laatste nalevingscijfers, ben ik daar ook teleurgesteld over."

Volgens Bruls wordt deze week heel spannend. "Als dat niet fundamenteel verandert in combinatie met een echte daling van het aantal besmettingen, dan koersen wij af op een lockdown die echt de hele winter gaat duren."

Ook Marion Koopmans, hoogleraar virologie aan het Erasmus MC in Rotterdam, was zondag bij Buitenhof. Volgens haar hebben de huidige coronamaatregelen vooralsnog geen effect. "Het is duidelijk dat het aantal nieuwe coronagevallen omlaag moet, maar we zien die kentering nog niet. De effecten van die maatregelen zouden zeker deze week zichtbaar moeten worden", zegt Koopmans. "Het is duidelijk dat als het in deze lijn doorgaat, de zorg dat niet aankan", vervolgt ze. Volgens de viroloog zouden complete lockdowns komende winter niet nodig zijn als de huidige maatregelen nageleefd worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden