Clicky

 Paniek op vliegveld Atlanta nadat vuurwapen per ongeluk afgaat

Paniek op vliegveld Atlanta nadat vuurwapen per ongeluk afgaat [+video's]
21-11-2021 10:46 | Buitenland | auteur ANP

ATLANTA - Op het vliegveld van Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia is zaterdag enige tijd paniek geweest onder tientallen passagiers, nadat een vuurwapen per ongeluk afging. Een deel van de luchthaven werd tijdelijk afgesloten. Drie mensen liepen lichte verwondingen op.

Een woordvoerder van het Hartsfield-Jackson vliegveld zei tegen CNN dat het incident zich afspeelde nadat er werd vastgesteld dat in een tas bij een van de controleposten een wapen bleek te zitten. "Toen de agent of de passagier het wapen oppakte, ging het per ongeluk af. Hierop ging de man die het voorwerp met zich had meegebracht er vandoor", aldus de woordvoerder. Hij benadrukte dat de identiteit van de man bekend is bij de autoriteiten.

Door het harde geluid ontstond verwarring en chaos onder de passagiers. Veel mensen doken naar de grond of sloegen op de vlucht. Hierbij werden koffers en palen omvergeduwd. Sommige mensen probeerden in restaurants op de luchthaven te schuilen of renden naar het terrein buiten waar vliegtuigen geparkeerd staan. Het vliegverkeer werd tijdelijk stilgelegd en passagiers van zeker één vliegtuig dat net was geland, mochten het toestel tijdelijk niet verlaten.

Volgens de luchthaven is er geen gevaar geweest voor passagiers of medewerkers. Er is een onderzoek ingesteld. Het hele vliegveld is inmiddels weer operationeel.

Het vliegveld van Atlanta is een van de drukte luchthavens van de Verenigde Staten. Het incident gebeurde bovendien tijdens een van de drukste weekenden van het jaar voor de luchthaven. In de VS wordt donderdag Thanksgiving gevierd, waardoor veel Amerikanen het vliegtuig pakken.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions