Clicky

 
Transport Online - Volvo FH540 met Drimote voor Chris Hop Diensten

Volvo FH540 met Drimote voor Chris Hop Diensten

Volvo FH540 met Drimote voor Chris Hop Diensten
20-11-2021 18:45 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BARNEVELD - Na jarenlange goede ervaringen te hebben opgedaan met zijn 8 jaar jonge Volvo FH 8x4 bestelde Chris Hop Diensten een jaar geleden een 10X4 Volvo FH.

Om op tijd te zijn voor de nieuwe milieu-eisen die vanaf 1 januari 2022 gaan geleden voor onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht bestelde Chris Hop een nieuwe Volvo FH 5-asser met een korte wielbasis van 4600 mm. Deze moest een maximaal laadvermogen hebben, zeer wendbaar en een lengte van maximaal 10 meter. Deze lengte is een eis om binnen de miliezones te mogen rijden.

In samenwerking met Volvo-dealer Harbers Trucks Barneveld, Carrosseriebouwer van der Weijer en Palfinger Nederland is er een buitengewoon goed en doordacht concept gemaakt.

Afgelopen vrijdag 19 november, precies een jaar na aankoop, is deze FH540 10x4 aan Chris Hop Diensten afgeleverd. Helaas door de Covid-19 maatregelen wat soberder dan in eerste instantie gepland maar dat mag de pret van het eindresultaat niet drukken.

Chris Hop kiest voor het nieuwste model FH welke af fabriek is voorzien van Dynamic Steering met Adaptieve Cruise Control en Lane Keeping Assist. De compacte groothoekcamera welke geïntegreerd in de rechterbuitenspiegelvoet de dodehoek bewaakt, maakt het dat de chauffeur veilig door het drukke verkeer kan manoeuvreren.

Daarnaast is deze 540 pk sterke 13 liter motor gekoppeld aan de alom bekende I-shift automatische versnellingsbak. Echter nu voorzien van zowel een kruipversnelling vooruit als achteruit. Heel langzaam voor- of achteruit is hierdoor kinderspel. Chris heeft gekozen voor een 5-asser met maar liefst drie stuurassen welke door middel van het Volvo Dynamic Steering elektronisch wordt ondersteund. Daardoor is er minder stuurkracht benodigd op welke ondergrond en/of snelheid dan ook.

Groot voordeel hiervan is dat Volvo Trucks in samenwerking met Drimote een wel heel unieke feature heeft om de gehele vrachtauto op afstand te kunnen bedienen. Deze Drimote-afstandsbediening is door Harbers Trucks Barneveld opgebouwd en hiermee kan de chauffeur, zonder dat deze achter het stuur zit, zowel de Volvo laten rijden als wel de kraan en haakarm bedienen. Unieke van dit systeem is dat het compleet in een afstandsbediening is geïntegreerd.

De chauffeur heeft zodoende altijd voldoende zicht tijdens zijn werkzaamheden welke meestal zijn op of naast het spoor. Omdat deze werkzaamheden veelal ’s morgens vroeg of ’s avonds in het donker plaatsvinden is er uiteraard voldoende LED werkverlichting gemonteerd.

Chris kocht zijn eerste Volvo vier jaar geleden en breidde begin dit jaar uit met een tweede FH, een voorloopastrekker voor het transport van dieplader, stenenoplegger en grote watertank.

Chris Hop Diensten is inmiddels uitgegroeid tot een multi-inzetbaar bedrijf welke onder meer actief is in ondersteuning bij alle voorkomende spoorwerkzaamheden. Maar ook voor stenen- en dieplader transport draait Chris zijn hand niet om.

Het wagenpark is dus nu uitgebreid met een splinternieuwe Volvo FH 540 pk 10x4 NLA en is in de kenmerkende ‘Chris Hop-stijl’ uitgevoerd onder andere door van Winkoop Truckspuiterij. De opbouw aan het chassis en interieur is verder verzorgd door Harbers Trucks Barneveld.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden