Clicky

 
Transport Online - Demonstratie in Wenen tegen coronamaatregelen en vaccinatieplicht

Demonstratie in Wenen tegen coronamaatregelen en vaccinatieplicht

Demonstratie in Wenen tegen coronamaatregelen en vaccinatieplicht
20-11-2021 15:21 | Coronavirus | auteur ANP

WENEN - [update 19:15 uur] Tienduizenden mensen hebben in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gedemonstreerd tegen de jongste coronamaatregelen, zoals de strikte lockdown vanaf maandag en de algemene vaccinatieplicht volgend jaar februari. Met die verplichting loopt de Alpenrepubliek voorop in Europa.

De rechtse oppositiepartij FPÖ had tot het protest opgeroepen. FPÖ-leider Kickl ontbrak echter omdat hij is besmet met corona, melden Oostenrijkse media. Hij hield een toespraak via video. Hij waarschuwde voor een dictatuur.

De politie, die 40.000 betogers telde, was met ruim 1300 man paraat. Zeker tien mensen werden gearresteerd. Agenten werden onder meer met bierblikjes en flesjes bekogeld. Hier er daar kwam het tot confrontaties.

Paraplu

Op sociale media was opgeroepen een paraplu mee te nemen, omdat de overheid vanuit helikopters de demonstranten met desinfectiemiddel tegen het coronavirus zou gaan besproeien. De politie zag zich genoodzaakt te reageren omdat er via het noodnummer steeds meer bezorgde vragen werden gesteld. Er zullen geen helikopters over Wenen vliegen en er worden geen chemicaliën gesproeid, aldus de politie op Twitter.

Ook elders in Europa gingen tegenstanders van coronamaatregelen de straat op, onder meer in Rome, Milaan en de Kroatische hoofdstad Zagreb. In sommige steden waren schermutselingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden