Clicky

 
Transport Online - Twee personen met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam

Twee personen met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam

Twee personen met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam
20-11-2021 14:27 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Na de rellen vrijdagavond in Rotterdam liggen nog twee mensen in het ziekenhuis die werden geraakt door een kogel. Onderzocht wordt of ze zijn geraakt door kogels die de politie afvuurde toen een protest tegen de coronamaatregelen uitliep op rellen, meldt de politie. Ook is nog een agent met verwondingen aan zijn been opgenomen in het ziekenhuis, een ander werd behandeld door ambulancemedewerkers.

"Talloze politiemedewerkers" liepen door het gooien van stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op, maar zij hoefden niet behandeld te worden, aldus de politie zaterdag.

Bij de ongeregeldheden zijn vooralsnog 51 mensen aangehouden, zegt de politie. De helft van hen is nog net minderjarig. De politie meldt dat de relschoppers uit verschillende delen van het land kwamen. De politie is nog op zoek naar meer verdachten en vraagt mensen die beelden hebben gemaakt om deze te delen. "We hebben al ontzettend veel beelden ontvangen."

Op de Coolsingel werd vrijdagavond geprotesteerd tegen het zogeheten 2G-beleid, waarbij alleen mensen die genezen zijn van corona of gevaccineerd zijn tegen het virus, toegang krijgen tot bijvoorbeeld horecagelegenheden en het theater. Er braken rellen uit waarbij volgens de politie zwaar vuurwerk werd afgestoken, brandjes gesticht en politieauto's en onder meer straatmeubilair werden vernield. De politie noemde de situatie zo dreigend dat agenten waarschuwingsschoten losten en ook gericht schoten.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het optreden van de politie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden