Clicky

 
Transport Online - Demonstratie in Amsterdam geschrapt na rellen Rotterdam

Demonstratie in Amsterdam geschrapt na rellen Rotterdam

Demonstratie in Amsterdam geschrapt na rellen Rotterdam
20-11-2021 10:14 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

De organisatie roept mensen die van plan waren mee te lopen in de mars van de Dam naar het Westerpark, op om niet naar Amsterdam te komen.

"Dit door laten gaan voelt voor ons niet goed", schrijft United We Stand Europe op Facebook. De organisatie verwijst naar onbevestigde berichten over een van de Rotterdamse demonstranten die zou zijn overleden. "Uit respect voor de overledene en de mensen die op dit moment vechten voor hun leven, maar ook om de veiligheid van onze demonstranten te kunnen waarborgen, kunnen wij niet anders dan besluiten dat deze editie van de WWD Netherlands niet door kan gaan."

De zogenoemde World Wide Demonstration zou voor de vijfde keer worden gehouden. Er werden duizenden mensen verwacht, net als bij de eerdere edities.

Een woordvoerster van de organisatie zegt dat zij met anderen op de Dam aanwezig is om mensen die de afgelasting niet hebben meegekregen, terug te sturen. Of de demonstratie op een ander moment wel kan doorgaan, kon ze nog niet zeggen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions