Clicky

 
Transport Online - 367 processen verbaal bij integrale controle in stationsgebied van Utrecht Centraal

367 processen verbaal bij integrale controle in stationsgebied van Utrecht Centraal

367 processen verbaal bij integrale controle in stationsgebied van Utrecht Centraal
19-11-2021 19:34 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT - Donderdag zijn tijdens een grootschalige integrale actie in het stationsgebied van Utrecht Centraal 367 processen verbaal uitgeschreven. Ook zijn er vijf aanhoudingen verricht voor onder andere belediging met verzet en het niet kunnen tonen van een geldig ID, meldt de politie vrijdag.

Een groot aantal processen verbaal werd uitgeschreven voor onder andere zwartrijden, het niet dragen van verplicht mondmasker in het OV, bedelen, nuttigen van alcohol in de openbare ruimte en het fietsen zonder verlichting.

Deze actie is een samenwerking tussen de politie, de Landelijke Eenheid, veiligheid, service NS, Toezicht en handhaving gemeente Utrecht, Qbuzz, Syntus, Arriva en Trigion beveiliging.

Dagelijks vinden duizenden mensen in het stations gebied hun weg. Forensen, passanten, kantoorpersoneel, toeristen en dagjesmensen, winkelend publiek. De aantrekkingskracht van dit gebied heeft echter ook een schaduwkant: het gebied is ook aantrekkelijk voor personen met minder goede bedoelingen, waardoor de leefbaarheid van dit gebied wordt aangetast.  

Door de centrale ligging verzamelen zich hier soms ook overlastplegers, al dan niet in groepsverband. Er kan sprake zijn van drugsoverlast, maar ook van winkeldiefstal en zakkenrollers.

Doelstelling van deze actie was dat alle deelnemende partners vanuit hun eigen domein, taakstelling, opdracht en bevoegdheden de eigen werkzaamheden verrichtten, om elkaar zo aan te vullen en te versterken. De actie heeft hierdoor een integraal karakter van samenwerkende partners, die in het gebied maximaal voor het publiek zichtbaar en aanspreekbaar zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden