Clicky

 570 nieuwe DAF's voor Waberer's

570 nieuwe DAF's voor Waberer's
19-11-2021 17:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BOEDAPEST - Ondanks de pandemie en de situatie die truckfabrieken treft, zijn recentelijk vijf nieuwe DAF XG-trekkers van de nieuwste generatie afgeleverd aan Waberer's International Nyrt. De Groep en DAF maakten bekend dat er, naast de vijf extra grote trekkers met cabine die zijn afgeleverd, een overeenkomst is gesloten voor de aankoop van 570 eenheden.

De eerste vijf DAF's zijn inmiddels aan het werk. De rest van de order volgt het tweede kwartaal van 2022.

Het Hongaarse Waberer's heeft zijn vloot gemoderniseerd met vijf DAF's state-of-the-art model XG-trekkers. Deze nieuwe trekkers, die het chauffeurscomfort maximaliseren, zijn toegevoegd aan de vloot van Waberer's waardoor efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort nog hogere niveaus zullen bereiken.

Tegen het tweede kwartaal van 2022 zullen de resterende DAF's afgeleverd worden bij zowel Waberer's, haar dochteronderneming in Hongarije en de Poolse dochteronderneming Link."De nieuwe aanbesteding is de volgende stap in ons vlootvervangingsprogramma, waarmee we weer een van de eersten zijn op Europees niveau, aangezien de gemiddelde leeftijd van het grootste eigen wagenpark van de Waberer's Group zal dalen tot twee jaar. Dit is niet alleen strategische inkoop van onze kant, die uiterst belangrijk is in termen van verontreinigende emissies en brandstofbesparing: we kunnen een volledig nieuw niveau van comfort bieden op het gebied van arbeidsomstandigheden aan onze chauffeurs, om nog maar te zwijgen van de veiligheidsfactor. We zijn er trots op dat de 'droom van de chauffeurs' ook in de vloot van Waberer's kan worden gerealiseerd", zegt Zsolt Barna, CEO van Waberer's International Nyrt.

"De Europese Commissie heeft nieuwe regels voor gewichten en afmetingen ingevoerd om meer ruimte te geven aan reductie van uitstoot (CO2), verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese vrachtwagenfabrikant die zijn nieuwe generatie vrachtwagens presenteert, die nieuwe normen stelt door de kansen van de nieuwe regelgeving te benutten. De nieuwe XF-, XG- en XG+-modellen bieden de hoogste kwaliteit, tien procent verbeterde brandstofefficiëntie, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en het hoogste niveau van comfort in vrachtwagenontwerp. De serieproductie van de nieuwe generatie DAF begint in december 2021. Voordat we met serieproductie begonnen, hebben we enkele van de toonaangevende transporteurs en logistieke bedrijven in Europa de mogelijkheid geboden om de nieuwe generatie DAF uit te proberen. Wij werken al vele jaren samen met de Waberer's Group", zegt Péter Gavaller, Managing Director van DAF Hungary Kft.

De samenwerking tussen DAF en de Waberer's Group gaat terug tot 1996. In die periode kocht de logistiek dienstverlener meer dan 3.000 vrachtwagens in bij de toonaangevende Nederlandse vrachtwagenfabrikant. Het gezamenlijke werk zal volgens de twee bedrijven in 2022 een nog hoger niveau bereiken in het kader van het nul-emissieprogramma van de Waberer's Group.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,106
Diesel1,926

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions