Clicky

 
Transport Online - Weer ruim 300 coronapatiënten in ziekenhuis beland

Weer ruim 300 coronapatiënten in ziekenhuis beland

Weer ruim 300 coronapatiënten in ziekenhuis beland
19-11-2021 14:09 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Ziekenhuizen hebben in de afgelopen dag 317 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat is het hoogste aantal sinds 4 mei. Het is de derde keer in de afgelopen vier dagen dat meer dan 300 mensen in een dag tijd moesten worden opgenomen vanwege hun coronaklachten.

In de afgelopen week registreerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gemiddeld zo'n 277 nieuwe opnames per dag. Dat is 27 procent meer dan in de week ervoor. Het gemiddelde stijgt voor de 38e dag op rij en staat nu op het hoogste niveau sinds 7 mei.

In totaal behandelen ziekenhuizen nu 2147 coronapatiënten. Dat zijn er 37 meer dan op donderdag. Half mei lagen voor het laatst zo veel mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Van de 2147 opgenomen mensen liggen 1719 op een verpleegafdeling, 22 meer dan op donderdag, en 428 op een intensive care, 15 meer dan een dag eerder.

Met de zogeheten non-Covid-patiënten erbij, mensen met andere klachten dan een coronabesmetting, hebben de intensive cares nu de zorg voor 896 mensen. Dat is het hoogste aantal sinds 4 juni. De ziekenhuizen hebben nog 139 ic-bedden over voor noodgevallen. De ic's moeten eigenlijk 188 bedden beschikbaar hebben. Het is de 22e keer in de afgelopen 24 dagen dat ic's te weinig bedden achter de hand hebben.

Ongeveer een maand geleden werd besloten om patiënten te spreiden over het land, om de druk op de ziekenhuizen gelijkmatig te verdelen en zo veel mogelijk te voorkomen dat de zorg vastloopt. Op donderdag zijn zeven mensen verplaatst naar een andere regio. Sinds de spreiding werd hervat zijn meer dan 200 mensen overgebracht naar andere regio's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden