Clicky

 
Transport Online - Bij hoge uitzondering geen quarantaine zorgmedewerkers

Bij hoge uitzondering geen quarantaine zorgmedewerkers

Bij hoge uitzondering geen quarantaine zorgmedewerkers
19-11-2021 13:40 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Gevaccineerde zorgmedewerkers van wie een huisgenoot besmet is met het coronavirus, hoeven bij "hoge uitzondering" toch niet in quarantaine. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft op de website het quarantainebeleid aangepast, maar heeft ook extra richtlijnen toegevoegd voor gevaccineerde zorgmedewerkers. Zorgorganisaties vreesden dat een aangescherpt quarantainebeleid zou zorgen voor personeelsproblemen.

Het kabinet kondigde vorige week aan dat vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen het quarantainebeleid wordt aangescherpt. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) stuurde deze week een brandbrief naar demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, waarin de VGN het "zeer wenselijk" noemde om gezonde zorgmedewerkers met cliëntcontact "zo veel mogelijk aan het werk te houden". De VGN noemt de voorwaarden voor een uitzondering nu "acceptabel" en zegt gelukkig te zijn dat de brandbrief effect lijkt te hebben gehad.

Een zorgmedewerker kan een uitzondering krijgen wanneer diegene "absoluut noodzakelijk is om de continuïteit van de patiëntenzorg te garanderen". De medewerker mag geen klachten hebben en moet zich laten testen zo snel mogelijk nadat de huisgenoot positief is getest. Ook moet de medewerker zich laten testen op de vijfde dag na de positieve uitslag van de huisgenoot. Verder moet een zorgmedewerker een medisch mondkapje dragen tot en met de tiende dag na contact met de besmette huisgenoot en 1,5 meter afstand houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden