Clicky

 
Transport Online - Sleepanker voor Piet Sinke vanwege Maasmond Maritime

Sleepanker voor Piet Sinke vanwege Maasmond Maritime

Sleepanker voor Piet Sinke vanwege Maasmond Maritime
19-11-2021 08:50 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Piet Sinke, samensteller van de gratis maritieme knipselkrant Maasmond Maritime, ontving donderdag 18 november het Sleepanker uit handen van havenmeester René de Vries. Het sleepanker is een onderscheiding van de haven van Rotterdam voor personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

Piet Sinke (62) is berger van beroep. Hij verdiende zijn sporen bij Smit Internationale en werkt tegenwoordig als zelfstandige berger vanuit Singapore. Het Sleepanker krijgt hij vanwege de knipselkrant Maasmond Maritime. Dit is een dagelijkse maritieme knipselkrant van zo’n 30 pagina’s die Piet Sinke in zijn eentje sinds eind vorige eeuw samenstelt.

In al die bijna 24 jaar is de krant iedere dag verschenen. Wat er ook gebeurde of waar Piet Sinke ook aan het bergen was, Maasmond Maritime kreeg een nieuwe editie. De krant staat vol met maritiem nieuws uit de gehele wereld, maar Sinke, die tegenwoordig zijn krant in Singapore samenstelt, verloochent daarbij zijn Rotterdamse ‘roots’ niet. Er staat veel positief nieuws over de Rotterdamse haven in. Momenteel verstuurt hij zijn krant dagelijks naar 43.600 abonnees. Sinds enkele jaren kunnen geïnteresseerden het nieuws ook via de app ‘Maasmond Maritime’ vernemen.

René de Vries roemde de prestatie van Piet Sinke: "Met Maasmond Maritime levert Piet Sinke in zijn uppie een positieve bijdrage aan het imago van de Rotterdamse haven in de maritieme wereld. Bovendien zorgt zijn knipselkrant ervoor dat veel zeelieden dagelijks op de hoogte blijven van het laatste maritieme nieuws", aldus de Rotterdamse havenmeester.

Hij roemde de inzet van Sinke en vond het een onwaarschijnlijke prestatie dat Sinke al bijna 24 jaar, zeven dagen in de week, iedere dag de knipselkrant kan publiceren zonder ook maar één dag te verzaken.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,137
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions