Clicky

 
Transport Online - Airbus verslaat Boeing met orders op luchtvaartshow Dubai

Airbus verslaat Boeing met orders op luchtvaartshow Dubai

Airbus verslaat Boeing met orders op luchtvaartshow Dubai
18-11-2021 17:27 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBAI - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft zijn Amerikaanse rivaal Boeing ruimschoots verslagen bij het binnenhalen van orders op de luchtvaartshow van Dubai. Volgens nieuwszender CNBC kreeg Airbus meer dan vierhonderd vaste bestellingen en toezeggingen voor orders. Dat waren er ruim honderd voor Boeing. De luchtvaartshow van Dubai was de eerste grote tentoonstelling sinds de uitbraak van de coronapandemie die de wereldwijde luchtvaart hard heeft geraakt.

Airbus ontving onder meer een bestelling voor 255 toestellen van het type A321 van de Amerikaanse investeerder Indigo Partners, eigenaar van onder andere de Hongaarse prijsvechter Wizz Air. Met die order is op basis van catalogusprijzen een bedrag van meer dan 30 miljard dollar, omgerekend ruim 26 miljard euro, gemoeid. Doorgaans worden bij grote bestellingen wel flinke kortingen gegeven. Daarnaast werd door vliegtuigleasemaatschappij Air Lease Corporation een intentieverklaring getekend met Airbus voor 111 toestellen van verschillende types.

Boeing kreeg op zijn beurt een order van de Indiase luchtvaartmaatschappij Akasa Air voor 72 vliegtuigen van het type 737 MAX. Die is op basis van catalogusprijzen bijna 9 miljard dollar waard. Ook kreeg het bedrijf een reeks orders voor vrachttoestellen.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden