Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways verwelkomt eerste Boeing 777-9 vliegtuig in Doha

Qatar Airways verwelkomt eerste Boeing 777-9 vliegtuig in Doha

Qatar Airways verwelkomt eerste Boeing 777-9 vliegtuig in Doha

DOHA - Qatar Airways toont hun rol als internationale lanceringsklant voor het nieuwste generatie Boeing 777-9 vliegtuig na het verwelkomen van de ultramoderne, brandstofefficiënte jet op Doha International Airport (DIA).

Een groot aantal VIP-gasten sloot zich aan bij de Group Chief Executive van Qatar Airways, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, om de aankomst van het vliegtuig mee te maken, dat in Qatar zal blijven voor het terugkeert naar het Boeing Field in Seattle om het rigoureuze testprogramma voort te zetten.

Het toestel, dat naar verwachting in de nabije toekomst aan de vloot van de bekroonde luchtvaartmaatschappij zal worden toegevoegd, zal de grootste en meest efficiënte tweemotorige jet ter wereld zijn, met een brandstofverbruik dat 20 procent lager ligt en een lagere uitstoot dan vliegtuigen van de vorige generatie. De belangrijkste technologieën die deze efficiëntie mogelijk maken, zijn de nieuwe vleugels van koolstofvezelcomposiet, de nieuwe motoren en de motorgondels met natuurlijke laminaire stroming.

De 777-9 bouwt verder op de door passagiers geprefereerde en marktleidende 777- en 787 Dreamliner families om de vliegervaring van de toekomst te bieden. Zowel passagiers als de bemanning zullen van een comfortabelere cabinehoogte genieten, een betere luchtvochtigheid, een vlottere reis, een bredere cabine, grotere ramen en een ruimtelijke architectuur.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Reeds in 2013 kondigde de Qatar Airways Group voor het eerst aan te willen investeren in de nieuwste generatie vliegtuigen van Boeing. Naar aanleiding van ons bezoek aan de Boeing-fabriek in Everett, Washington in september 2018, hadden we de gelegenheid om de 777-9 zelf van dichtbij te bekijken, maar vandaag is de eerste kans voor de luchtvaartmaatschappij en onze gewaardeerde VIP-gasten om getuige te zijn van onze aanzienlijke toewijding ten opzichte van dit ongelooflijke vliegtuig nu het voor het eerst aankomt hier in Qatar.”

"We zijn er enorm trots op om een internationale lanceringsklant te zijn voor dit toonaangevende toestel en om onze toewijding te tonen om ons bloeiende wereldwijde netwerk te blijven ondersteunen met een vloot die de jongste, technologisch meest geavanceerde en efficiëntste tweemotorige toestellen ter wereld omvat."

Mr. Stan Deal, President en CEO bij Boeing Commercial Airplanes, zegt: "We zijn vereerd door de blijvende toewijding van Qatar Airways voor de 777-9 en voor de samenwerking en de innovatie die het toestel vertegenwoordigt. Met zijn ongeziene verbetering in brandstofefficiëntie en emissies en nieuwe niveaus van comfort, kijken we ernaar uit om de 777-9 de passagiers van Qatar Airways nog vele jaren in de wolken te brengen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden