Clicky

 
Transport Online - Vrouw (90) krijgt in Den Haag eerste boosterprik voor ouderen

Vrouw (90) krijgt in Den Haag eerste boosterprik voor ouderen

Vrouw (90) krijgt in Den Haag eerste boosterprik voor ouderen
18-11-2021 12:27 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een 90-jarige Haagse vrouw heeft als eerste oudere in Nederland een boosterprik gekregen. Ze kreeg de vaccinatie bij een GGD-locatie aan de Sportlaan in Den Haag. "Het moet gebeuren", zei de vrouw na de prik. De boosterprik moet de afweer tegen het coronavirus versterken, omdat de bescherming van een vaccinatie mogelijk na verloop van tijd iets afneemt.

Demissionair minister Hugo de Jonge van Gezondheid was aanwezig bij de aftrap van de boostercampagne. "Het is een mooie dag", meent de minister, "de kop is eraf". De Jonge erkent dat de GGD'en veel werk te doen zullen hebben, zowel voor de boostercampagne als het blijven inplannen en uitvoeren van coronatests. Wel heeft de minister er vertrouwen in dat "het gaat lukken". GGD GHOR waarschuwde dinsdag dat GGD'en hun maximale testcapaciteit hadden bereikt.

De vaccinatiecampagne zou eigenlijk pas beginnen op 6 december, maar werd vervroegd naar 19 november door het snel stijgende aantal nieuwe besmettingen. Uiteindelijk begon het prikken nog een dag eerder.

Ongeveer 875.000 mensen van 80 jaar en ouder kunnen vanaf nu een extra prik halen. Ook ongeveer 700.000 zorgmedewerkers komen in aanmerking. Vermoedelijk kunnen ongeveer 3,4 miljoen mensen van 60 tot en met 79 jaar vanaf januari een boosterprik krijgen. Alle boosterprikken worden gezet met het vaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden