Clicky


Zestienjarige jongen verdacht van levensdelict

Zestienjarige jongen verdacht van levensdelict
18-11-2021 12:24 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie vervolgt een 16-jarige jongen uit Amersfoort voor de dood van een 15-jarige jongen. Op 28 april van dit jaar werd het slachtoffer na een melding van een onwelwording naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij korte tijd na aankomst. Na onderzoek is gebleken dat het slachtoffer is overleden als gevolg van verwondingen die veroorzaakt zijn door de inslag van een kogel. De 16-jarige jongen wordt ervan verdacht het slachtoffer te hebben beschoten. Dit zou zijn gebeurd in de woning van de verdachte in Amersfoort waar het slachtoffer op bezoek was.          

Na het vaststellen van de doodsoorzaak heeft de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gekomen. Dit heeft recent geleid tot dagvaarding van de verdachte voor een regiezitting op 23 november bij de rechtbank Midden-Nederland. Gezien de leeftijd van de verdachte zal deze zitting achter gesloten deuren plaats vinden.

De verdachte heeft in mei dit jaar 19 dagen in voorlopige hechtenis gezeten. De voorlopige hechtenis is per 31 mei geschorst.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats