Clicky


 


1.064 IVECO S-WAY CNG vrachtwagens voor Amazon

1.064 IVECO S-WAY CNG vrachtwagens voor Amazon
18-11-2021 11:55 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LONDEN - IVECO levert 1.064 S-WAY-trucks op CNG aan Amazon ter ondersteuning van Europese operaties. Amazon heeft al de eerste serie van 216 eenheden IVECO S-WAY CNG (Compressed Natural Gas) in ontvangst genomen die door zijn partners in Europa zullen worden geëxploiteerd en nog eens 848 eenheden zijn besteld met leveringen die medio 2022 zullen beginnen (voor een totale bestelling van 1.064 vrachtwagens).

Deze 1.064 trucks worden aangedreven door de ultramoderne FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas-motoren en zijn uitgerust met 1052 liter CNG-tanks, de grootste die beschikbaar zijn, met de verwachting dat ze een indrukwekkend rijbereik van 620 km tussen tanken. De 848 eenheden die zijn besteld voor levering in 2022, zullen ook worden uitgerust met IVECO Driver Pal, de baanbrekende metgezel van het merk aan boord van de vocale driver met Amazon Alexa-functies.

Gerrit Marx, benoemd tot Chief Executive Officer van Iveco Group, zei: “We zijn al 25 jaar pionier op het gebied van gasvoortstuwingstechnologie en ontwikkelen oplossingen waarmee operators de uitstoot op dit moment aanzienlijk kunnen verminderen. Samenwerking met wereldleiders zoals Amazon is een bewijs van het robuuste vermogen van onze innovatieve producten en onze niet aflatende inzet voor de industriedoelstelling om het transport tegen 2050 koolstofarm te maken. Iveco Group zal het voortouw blijven nemen in verbrandingsmotoren die draaien op hernieuwbare brandstoffen, de enige haalbare oplossing al op grote schaal op de markt beschikbaar om de uitstoot te verminderen. Laten we niet vergeten dat een CNG-truck aangedreven door biomethaan de CO2-uitstoot tot 95 procent kan verminderen door middel van een CO2-meting van bron tot wiel, wat een effectieve bijdrage levert aan het decarbonisatieproces.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions