Clicky

 
Transport Online - Rabobank: verstoringen zeevracht houden nog wel even aan

Rabobank: verstoringen zeevracht houden nog wel even aan

Rabobank: verstoringen zeevracht houden nog wel even aan
17-11-2021 19:31 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

UTRECHT - De problemen op de markt voor zeevracht zullen nog wel even aanhouden. Dat schatten economen van Rabobank in. De kenners wijzen erop dat de wereldwijde distributie van zeecontainers uit evenwicht is. Dat komt door de annulering van afvaarten van schepen, die op zijn beurt weer leiden tot capaciteitsbeperkingen en daarmee weer tot meer annuleringen.

Rabobank stelt dat inspanningen van logistiek dienstverleners om de distributieketens te normaliseren niet genoeg zullen zijn voor een snel herstel. Volgens de bank zullen de problemen tot in 2022 duren. Momenteel liggen er volgens de bank duizenden containerschepen voor de kust van Noord-Amerika, Europa en Azië te wachten op een ligplaats. Dat zorgt voor verdere verstoppingen.

De eerdere blokkade van het Suezkanaal, havensluitingen door corona-uitbraken en stroomtekorten in China hebben de problemen erger gemaakt. Nu speelt ook de drukte vanwege de feestdagen een rol. De grote vraag naar spullen zet de zeevaart verder onder druk.

Door de grote vraag naar vrachtruimte stijgen ook de prijzen. Volgens Rabobank is er maar beperkte ruimte voor hogere tarieven. De bank verwacht dat de markt de komende zes tot twaalf maanden blijvend rekening moet houden met "hoge tarieven en lage betrouwbaarheid".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden