Clicky

 
Transport Online - D66-Kamerlid voelt zich bedreigd door Kamerlid van Forum

D66-Kamerlid voelt zich bedreigd door Kamerlid van Forum

D66-Kamerlid voelt zich bedreigd door Kamerlid van Forum
17-11-2021 14:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het komt wel vaker tot harde botsingen tussen D66 en Forum voor Democratie over het coronabeleid, maar woensdag liep het flink uit de hand. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma voelde zich zelfs bedreigd door Pepijn van Houwelingen (FVD).

Die laatste zei in het verhitte debat tegen Sjoerdsma: "En uw tijd komt nog wel. Er komen tribunalen!" Het D66-Kamerlid wilde daarop niet meer verder met zijn inbreng en vroeg de voorzitter om ingrijpen. "Dat zijn allemaal dreigementen. Ik vind het er niet fraaier op worden", reageerde voorzitter Ockje Tellegen.

Sjoerdsma vroeg Van Houwelingen om zijn woorden terug te nemen. De D66'er kreeg daarbij steun van andere partijen. "Wat Forum liet zien was grofweg schandalig", verklaarde Agnes Mulder van het CDA.

Uiteindelijk nam Van Houwelingen na een korte schorsing opnieuw het woord. Hij zei dat zijn opmerking niet persoonlijk was bedoeld naar Sjoerdsma. Maar verklaarde tegelijk dat als het zo ver komt Sjoerdsma "wellicht een van de velen is die tegen die tijd in aanmerking komen" om voor een tribunaal te verschijnen.

Daarop greep voorzitter Tellegen opnieuw in. "We spraken net af dat het geen persoonlijk dreigement aan het adres van Sjoerdsma was. Ik zie u instemmend knikken", zei ze richting Van Houwelingen. "Besef dat woorden ertoe doen." Kort daarop werd besloten om drie kwartier lunchpauze te nemen om zo de gemoederen te bedaren.

Tijdens de pauze vroeg de voorzitter aan Van Houwelingen om zijn woorden richting Sjoerdsma nog eens te "nuanceren". Het Forum-Kamerlid was daartoe bereid en verklaarde dat zijn woorden "nooit bedoeld waren als een of andere vorm van dreigement of wat dan ook naar Sjoerdsma of wie dan ook". Tellegen was hem "zeer erkentelijk" hiervoor.

Forum botst geregeld met andere partijen omdat ze vergelijkingen maakt tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging en het coronabeleid van het kabinet waar Forum zich fel tegen verzet.

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zei eerder deze week "enorm trots" te zijn op Forum-aanhangers die Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan vervelende e-mails sturen wegens haar bijdragen in corona-debatten. Gündoğan beklaagde zich in een debat over de intimiderende e-mails die zelfs haar moeder zou ontvangen. Van Meijeren regeerde juist blij te zijn met de achterban en "dat zij alles op alles zetten om mevrouw Gündoğan ervan te overtuigen dat ze met haar absurde beleid moet stoppen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden