Clicky

 
Transport Online - Coronabesmettingen in Europese landen bereiken recordniveaus

Coronabesmettingen in Europese landen bereiken recordniveaus

Coronabesmettingen in Europese landen bereiken recordniveaus
17-11-2021 11:33 | Coronavirus | auteur ANP/DPA/RTR

BERLIJN - Meerdere Europese landen melden woensdag een recordaantal infecties met het coronavirus. Het gaat om in ieder geval Duitsland (52.816), Oostenrijk (14.416), Tsjechië (22.479) en Slowakije (8.342).

Ook andere landen in Europa zien een stijging van het aantal coronabesmettingen. Zo rapporteert Polen woensdag 24.239 nieuwe besmettingen, het hoogste dagcijfers sinds april. De Hongaren maakten melding van 10.265 infecties. Dat is het hoogste aantal voor het land sinds eind maart.

In veel van deze landen ligt de vaccinatiegraad onder het gemiddelde van de Europese Unie. Van de hele EU-bevolking is 64,9 procent volledig ingeënt, aldus het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Slowakije behoort bijvoorbeeld met een vaccinatiegraad van 45 procent tot de landen met de laagste vaccinatiecijfers.

In Europa worden steeds meer mensen met Covid-19 opgenomen in de ziekenhuizen. Vanwege de heropleving van het coronavirus nemen landen extra maatregelen om de verspreiding ervan te beperken. Landen zijn overgegaan op onder meer vaccinatieplichten en het gebruik van coronapassen. Ook lijkt de zogeheten 2G-regel aan populariteit te winnen, waarbij alleen gevaccineerden en mensen die zijn genezen van corona een toegangsbewijs kunnen krijgen voor bijvoorbeeld restaurants en kappers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden