Clicky

 
Transport Online - Tiende Scania voor Verhuurbedrijf Zuid-Holland

Tiende Scania voor Verhuurbedrijf Zuid-Holland

Tiende Scania voor Verhuurbedrijf Zuid-Holland
16-11-2021 11:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MOORDRECHT - Voor alles wat cateraars, eventorganisaties en venues nodig hebben, weten ze Verhuurbedrijf Zuid-Holland te vinden. Het bedrijf, gevestigd in Moordrecht, verhuurt nagenoeg alles voor klein- en grootschalige evenementen. Om de apparatuur, inrichting en andere horeca materialen te vervoeren, wordt gebruik gemaakt van een modern wagenpark, dat onlangs werd uitgebreid met de tiende Scania: een P280. "Als je als bedrijf kwaliteit wilt uitstralen, hoort daar een kwaliteitsproduct bij", zegt Eric Groenendijk.

Het wagenpark bestaat uit tien auto’s, waarvan het overgrote deel de griffioen op de grille heeft. "Ik wilde 19 jaar geleden heel graag een Scania", vertelt Groenendijk, die sinds 1981 directeur-grootaandeelhouder is. "Maar dan wel een V8”. Die achtcilinder kwam er, snel daarna volgde een tweede en de nieuwe P-serie is alweer de tiende Scania die Verhuurbedrijf Zuid-Holland in gebruik neemt. “We zijn vooral blij met de korte cabine van de nieuweling. In ons werk komt de wendbaarheid goed van pas."

De 4x2 bakwagen met 280 pk is rondom volledig luchtgeveerd, voorzien van Alcoa aluminium wielen, 9-liter 5 cilinder motor en Opticruise versnellingsbak. De laadbak en Dautel laadklep werden geplaatst door Lamboo en de truck werd in de herkenbare gele huisstijlkleur gespoten door Glasbeek.

Klein begonnen

Verhuurbedrijf Zuid-Holland is met dertig medewerkers gevestigd in een modern pand, direct aan de A20. In de 51 jaar dat het bedrijf bestaat, is het behoorlijk gegroeid. “Mijn ouders zijn klein begonnen met het leveren aan particuliere klanten. En in al die jaren zijn we meegegroeid met onze klanten,” zegt Groenendijk. “Tot de coronapandemie kwam en die groei afremde. Gelukkig zien we nu dat de markt weer wat aantrekt, maar klanten wachten langer met bestellen dan voor de crisis.”

‘Goede kwaliteit’

Groenendijk legt uit dat er meerder factoren meespeelden om wederom voor Scania te kiezen. “Hij rijdt goed, de kwaliteit is goed en de chauffeurs zijn er blij mee.” Dat de negen chauffeurs die voor Verhuurbedrijf Zuid-Holland rijden ook inbreng hebben als het gaat om de keuze voor een merk is volgens Groenendijk logisch. “Ik heb zelf wel een voorkeur, maar zij moeten er tenslotte mee rijden.”

Ecologische voetafdruk

Refererend aan het brandstofverbruik van de P-serie zegt Groenendijk: “Het valt wel op, ze zijn heel zuinig.” Om de ecologische voetafdruk te verkleinen behaalde Verhuurbedrijf Zuid-Holland het milieu ISO certificaat. Eén van de onderdelen van deze norm is het brandstofverbruik, dat nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. “Maar als je maar 40.000 km per jaar en voornamelijk in de stad rijdt, is nóg zuiniger rijden op een gegeven moment toch wel een uitdaging.”

Dat veel klanten in de stad zitten, heeft als gevolg dat Groenendijk ook nadenkt over alternatieve aandrijflijnen. Maar of zijn wagenpark na 2025 vooral uit elektrische voertuigen zal bestaan, betwijfelt hij. “We willen wel, ik heb er zelfs investeringen voor uitgesteld, maar de ontwikkelingen gaan langzaam. We hebben wel een elektrische bestelwagen besteld. Eerst maar eens zien hoe dat bevalt.”

Prettige samenwerking

Groenendijk is niet alleen tevreden over de trucks, maar ook over de relatie met de Scania-dealer. “Het is prettig samenwerken met de Account manager en ook met de werkplaats. We hebben geen omkijken naar het onderhoud, want we hebben voor alle auto’s een onderhoudscontract afgesloten.”

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden