Clicky

 
Transport Online - Air Tanzania bestelt een Boeing 787 Dreamliner, 767 Freighter en twee 737 MAX-vliegtuigen

Air Tanzania bestelt een Boeing 787 Dreamliner, 767 Freighter en twee 737 MAX-vliegtuigen

Air Tanzania bestelt een Boeing 787 Dreamliner, 767 Freighter en twee 737 MAX-vliegtuigen
16-11-2021 11:17 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DUBAI - Boeing en de Verenigde Republiek Tanzania hebben vandaag een bestelling aangekondigd voor een 787-8 Dreamliner, een 767-300 Freighter en twee 737 MAX-jets op de Dubai Airshow 2021. De vliegtuigen zullen worden geëxploiteerd door Air Tanzania, de nationale luchtvaartmaatschappij van Tanzania, om de service van het land naar nieuwe markten in Afrika, Azië en Europa uit te breiden.

"Ons vlaggenschip, de 787 Dreamliner, is populair bij onze passagiers en biedt ongeëvenaard comfort tijdens de vlucht en ultra-efficiëntie voor onze groei op lange termijn", aldus Ladislaus Matindi, CEO van Air Tanzania . 767 Freighter zal Air Tanzania uitzonderlijke capaciteit en flexibiliteit geven om te voldoen aan de vraag naar passagiers en vracht in Afrika en daarbuiten."

De luchtvaartmaatschappij, gevestigd in Dar es Salaam, zal haar huidige vloot van 787's uitbreiden, gebruikmakend van de nieuwe 737's voor haar regionale netwerk en de 767 Freighter om te profiteren van de snel groeiende vraag naar vracht in Afrika.

"Afrika is de op twee na snelst groeiende regio ter wereld voor vliegreizen, en Air Tanzania is goed gepositioneerd om de connectiviteit te vergroten en het toerisme in heel Tanzania uit te breiden", zegt Ihssane Mounir, Boeing senior vice president Commercial Sales & Marketing. "We zijn vereerd dat Air Tanzania Boeing heeft gekozen voor zijn vlootmoderniseringsprogramma door een extra 787 toe te voegen en de 737 MAX en de 767 Freighter in zijn groeiende netwerk te introduceren."

Het erfgoed van Boeing in Afrika begon meer dan 75 jaar geleden, met meer dan 60 luchtvaartmaatschappijen die maar liefst 500 Boeing-vliegtuigen exploiteerden. Boeing heeft een kantoor in Johannesburg, Zuid-Afrika, naast buitendienstmedewerkers die commerciële klanten over het hele continent ondersteunen.

Als toonaangevend wereldwijd lucht- en ruimtevaartbedrijf ontwikkelt, produceert en onderhoudt Boeing commerciële vliegtuigen, defensieproducten en ruimtesystemen voor klanten in meer dan 150 landen. Als een van de grootste Amerikaanse exporteurs maakt het bedrijf gebruik van de talenten van een wereldwijde leveranciersbasis om economische kansen, duurzaamheid en impact op de gemeenschap te vergroten. Het diverse team van Boeing zet zich in voor innovatie voor de toekomst en het naleven van de kernwaarden van het bedrijf, veiligheid, kwaliteit en integriteit.

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions