Clicky

 
Transport Online - Jazeera Airways bestelt 20 Airbus A320neo's en 8 A321neo's

Jazeera Airways bestelt 20 Airbus A320neo's en 8 A321neo's

Jazeera Airways bestelt 20 Airbus A320neo's en 8 A321neo's
16-11-2021 10:55 | Buitenland | auteur Redactie

DUBAI - Airbus heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Jazeera Airways, de in Koeweit gevestigde luchtvaartmaatschappij, voor twintig A320neo's en acht A321neo's.

Het MoU werd ondertekend door Rohit Ramachandran, Jazeera Airways Chief Executive Officer en Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en head van Airbus International.

Marwan Boodai, voorzitter van Jazeera Airways, zei: “Jazeera Airways is verheugd om haar langetermijnrelatie met Airbus verder uit te breiden met deze belangrijke nieuwe order. We zullen onze huidige vlootomvang in 2026 effectief verdubbelen tot 35 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij heeft zich in het derde kwartaal sterk uit de pandemie getrokken en is weer winstgevend. We hebben spannende uitbreidingsplannen voor de boeg, die onze bijdrage aan de Koeweitse economie en in het bijzonder de reissector verder zullen vergroten.”

“We zijn trots dat we onze samenwerking met Jazeera Airways kunnen verlengen door middel van deze laatste overeenkomst, die 28 extra Airbus-vliegtuigen zal toevoegen aan de volledige Airbus-vloot”, aldus Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en hoofd van Airbus International. “De A320neo Family is zonder twijfel het beste platform om de groeiplannen van Jazeera Airways te ondersteunen. Dit is de perfecte illustratie van hoe Airbus de groei van zijn succesvolle klanten helpt begeleiden.”

Rohit Ramachandran, CEO Jazeera Airways voegde toe: "Door zowel de A320neo als de A321 neo-opties te gebruiken, hebben we een grote flexibiliteit om ons netwerk uit te breiden naar bestemmingen voor middellange en langere afstanden vanuit Koeweit, waardoor passagiers meer keuze hebben om te reizen en te genieten van populaire bestemmingen, net als onderbezette bestemmingen."

Jazeera Airways begon haar activiteiten in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende luchtvaartmaatschappij in de regio. Het is regionaal en internationaal actief en bedient de topbestemmingen in het Midden-Oosten, Europa en Azië vanuit zijn thuisbasis Koeweit. De Koeweitse luchtvaartmaatschappij ondersteunt de visie van het land voor 2035 om de economische expansie en transformatie naar een commercieel centrum te bevorderen.

De A320neo-familie bevat de allernieuwste technologieën, waaronder motoren van de nieuwe generatie, Sharklets en aerodynamica, die samen twintig procent brandstofbesparing en CO2-reductie opleveren in vergelijking met de vorige generatie Airbus-vliegtuigen. De A320neo Family heeft meer dan 7.400 bestellingen ontvangen van meer dan 120 klanten.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden