Clicky

 
Transport Online - België gaat ongevaccineerd zorgpersoneel ontslaan

België gaat ongevaccineerd zorgpersoneel ontslaan

België gaat ongevaccineerd zorgpersoneel ontslaan
15-11-2021 23:33 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De Belgische regering heeft een akkoord bereikt over de regels voor de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel. Ongevaccineerd zorgpersoneel wordt ontslagen. Iedereen die zich uiterlijk 1 april volgend jaar niet heeft laten prikken, moet vertrekken.

Wie voor 1 januari nog niet is ingeënt, kan worden geschorst. Dan volgen nog drie maanden bedenktijd. In die periode kan het personeelslid zich alsnog laten inenten, maar als dat op 1 april nog niet is gebeurd, is het onherroepelijk voorbij, aldus Belgische media over het besluit van de Belgische regering. Ontslagen personeel behoudt het recht op een werkloosheidsuitkering.

De ziekenhuizen adviseerden minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke eerder al om niet-gevaccineerd zorgpersoneel te schorsen en desnoods te ontslaan. De vakbonden waren daar niet blij mee.

In de strijd tegen het stijgend aantal coronabesmettingen is ook besloten dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Je mag dus hooguit één dag per week naar kantoor.

Premier Alexander De Croo roept het overlegcomité van de zes regeringen van het land woensdag vervroegd bijeen om te overleggen over extra coronamaatregelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden