Clicky


Oud-presentator Expeditie Robinson: Mars-verhaal is een roddel

Oud-presentator Expeditie Robinson: Mars-verhaal is een roddel
15-11-2021 19:56 | Showbizz | auteur ANP

Eddy Zoëy, oud-presentator van Expeditie Robinson, zegt dat er "geen moer" waar is van het verhaal dat Britt Dekker vrijdag vertelde. Volgens Zoëy is het een roddel dat een cameraman kandidaten een Mars-reep aanbood in ruil voor seksuele gunsten.

"Ik heb dat programma drie jaar lang gepresenteerd, en dat is lang geleden lieve kijker, en toen waren die roddels er al", zei de presentator, die het RTL-programma van 2009 tot en met 2011 presenteerde, maandagavond in RTL Boulevard.

Zoëy zegt dat het verhaal "grappend" is begonnen. "Er waren van die koelboxen en daar zat eten in en die camera- en geluidsmensen zeiden altijd: als wij weglopen dan zijn die koelboxen leeg. En dus is er wel eens geouwehoerd over dat soort dingen: over misschien moet je dit of misschien moet je dit", blikt hij terug. "Er is geen moer van waar."

Al jaren

Dekker baseerde haar claim vrijdag in het NPO 3-programma Media Inside op een goede vriend die had meegedaan met het programma. Meerdere BN'ers zeiden vervolgens op sociale media dat dit verhaal al jaren rondzingt.

RTL liet maandag in een reactie weten dat het verhaal bij de medewerkers en bij de producent "totaal onbekend" is. "Maar als iemand van de kandidaten ooit zoiets heeft meegemaakt, vragen wij diegene zich te melden. Wij hebben hier uitgebreide protocollen voor en zullen er dan zeker werk van maken."