Clicky

 
Transport Online - Geen officiële nieuwjaarsvieringen in Amsterdam

Geen officiële nieuwjaarsvieringen in Amsterdam

Geen officiële nieuwjaarsvieringen in Amsterdam
15-11-2021 18:53 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het nationale aftelmoment op het Museumplein in Amsterdam op oudejaarsavond gaat niet door. Ook de door de gemeente georganiseerde nieuwjaarsvieringen en vuurwerkshows in de stadsdelen worden geannuleerd. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten.

Door de snelle stijging van de aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames en de extra coronamaatregelen zijn de vooruitzichten somber. Omdat het heel onzeker is hoe het verder zal gaan, en we nu al flinke investeringen moeten doen voor deze shows, is het niet verantwoord om door te gaan met de voorbereidingen, aldus de gemeente.

De door de gemeente georganiseerde feesten en vuurwerkshows waren bedoeld als een alternatief voor het zelf afsteken van consumentenvuurwerk. De gemeente besloot dat er in Amsterdam dit jaar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken. Als alternatief zouden er op meerdere plekken in de stad professionele vuurwerkshows zijn. Die gaan nu dus ook niet door.

"We hopen dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij we nog zo veel last hebben van het coronavirus. En dat we volgend jaar wel met vieringen op veel plekken in de stad de komst van een nieuw jaar kunnen inluiden", aldus de gemeente.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden