Clicky

 Van Gaal heeft breukje in heup opgelopen bij val van fiets

Van Gaal heeft breukje in heup opgelopen bij val van fiets
15-11-2021 14:08 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Louis van Gaal heeft een breukje in zijn heup opgelopen bij een val van zijn fiets. "Ik heb veel pijn, daarom zat ik net bij de training in een buggy", zei de bondscoach van het Nederlands elftal. "Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog steeds. Ik kan alles doen. Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld. Het ziet er niet uit, maar volgens mij is coaching verbaal. Ik heb alles gedaan wat ik normaal gesproken ook gedaan zou hebben."

Van Gaal leidde de laatste training voor het beslissende duel van dinsdag met Noorwegen in de WK-kwalificatie vanuit een golfkar. Hij was niet in staat om naar de perskamer te komen en communiceerde via een videoverbinding met de media in de zaal. De bondscoach weet nog niet hoe hij dinsdag op het veld van De Kuip kan komen. "Er wordt gezocht naar een oplossing. Ik weet dat daar een lift is."

Van Gaal viel zondag na de training, toen hij bij het spelershotel van zijn fiets probeerde af te stappen. De 70-jarige Amsterdammer heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Oranje speelt dinsdag een cruciaal duel met Noorwegen. Een gelijkspel volstaat zo goed als zeker voor rechtstreekse plaatsing voor de mondiale eindronde van eind volgend jaar in Qatar.

"Het was zeker schrikken", zei aanvoerder Virgil van Dijk over de val van Van Gaal. "We zijn blij dat hij ons kan leiden. Voor de voorbereiding betekent het vrij weinig. Vanmorgen heeft hij een belangrijke meeting gegeven met Danny Blind. Hij leidt ons nog steeds. Het is jammer en ongelukkig. Maar het is fysiek en niet mentaal. Van Gaal is er nog steeds op gebrand het WK te halen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats