Clicky


 


Bondscoach Louis van Gaal in rolstoel na val op heup

Bondscoach Louis van Gaal in rolstoel na val op heup [+video]
15-11-2021 12:12 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Eén dag voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen heeft bondscoach Louis van Gaal een heupblessure opgelopen. De 70-jarige trainer van Oranje kwam in een golfkarretje het trainingsveld in Zeist opgereden. Volgens een woordvoerder van de KNVB is Van Gaal zondagavond uitgegleden toen hij zijn fiets neerzette bij het spelershotel.

"Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen", aldus de woordvoerder. Over de diagnose wilde hij niets zeggen. Van Gaal geeft daar later op maandag een toelichting over tijdens de persconferentie. Hij zit dan niet zoals gebruikelijk achter de tafel op het complex van de KNVB, maar praat met de pers vanuit het nabijgelegen spelershotel via een videoverbinding.

Assistent-trainer Henk Fraser reed Van Gaal in een golfkar naar het trainingsveld, waar de spelers onder leiding van de andere assistent Danny Blind al waren begonnen aan de warming-up. Fraser zorgde er voor dat Van Gaal de verrichtingen van de internationals van dichtbij kon volgen.

Het Nederlands elftal sluit de WK-kwalificatiereeks af in een lege Kuip tegen Noorwegen. De ploeg van Van Gaal verdedigt een voorsprong van 2 punten op de Noren en op Turkije. Bij een zege is Oranje zeker van kwalificatie; bij een gelijkspel zeer waarschijnlijk ook, omdat het doelsaldo veel beter is dan dat van Turkije. Bij een nederlaag tegen Noorwegen kan Oranje als derde eindigen en daarmee het WK mislopen. De nummer 2 van de poule gaat de play-offs in.

Van Gaal kreeg in 2012 een nieuwe heup. Vijf jaar eerder belandde hij als trainer van AZ al eens in een rolstoel met een gebroken enkel en kuitbeen. Het ging mis toen Van Gaal op de jaarlijkse reünie van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) een demonstratie polsstokhoogspringen gaf. Vlak na zijn operatie volgde Van Gaal een thuiswedstrijd van AZ vanuit een skybox in het stadion. Enkele dagen later zat hij in Eindhoven bij de uitwedstrijd tegen PSV in een rolstoel langs de lijn. PSV had in de dug-out twee stoelen weggehaald, zodat Van Gaal daar met zijn rolstoel kon staan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats