Clicky

 
Transport Online - Emirates bestelt twee Boeing 777 Freighters

Emirates bestelt twee Boeing 777 Freighters

Emirates bestelt twee Boeing 777 Freighters

DUBAI- Boeing en Emirates hebben vandaag op de Dubai Airshow een bestelling aangekondigd voor twee 777 Freighters, waarmee de toekomstige capaciteit van een van 's werelds grootste vrachtluchtvaartmaatschappijen wordt uitgebreid in een tijd van aanzienlijke wereldwijde vraag naar luchtvracht.

De vrachtvliegtuigen zullen worden geëxploiteerd door Emirates SkyCargo, dat momenteel een volledig Boeing-vloot van tien 777 Freighters exploiteert en ook vracht vervoert in de 134.777 passagiersvliegtuigen van Emirates.

"Emiraten spelen een sleutelrol bij het beschikbaar stellen van essentiële goederen aan klanten en consumenten wereldwijd door de beschikbare capaciteit van onze widebody-vloot, het bereik van ons wereldwijde netwerk en de geavanceerde infrastructuur in onze Dubai- hub", zei Zijne Hoogheid Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum , voorzitter en chief executive, Emirates Airline and Group.

"Vandaag zijn we verheugd een investering van 1 miljard dollar aan te kondigen om onze vrachtcapaciteit verder uit te breiden. Dit onderstreept onze toewijding om aan de eisen van onze klanten te voldoen en weerspiegelt ons vertrouwen in onze toekomstige groei en status als een van de grootste luchtvaartmaatschappijen voor vrachtvervoer in de wereld."

De 777 Freighter, Boeings bestverkochte vrachtvliegtuig aller tijden, is 's werelds grootste, langste en meest capabele tweemotorige vrachtschip. Het vliegtuig vermindert het brandstofverbruik en de CO 2 -uitstoot met 17 procent in vergelijking met oudere vliegtuigen. Met een bereik van 9.200 kilometer kan de 777 Freighter een maximaal laadvermogen van 102.000 kilogram vervoeren, waardoor luchtvaartmaatschappijen minder stops hoeven te maken en de landingsrechten op langeafstandsroutes kunnen verlagen.

"We zijn vereerd dat Emirates opnieuw vertrouwen heeft gesteld in de 777 Freighter als de ruggengraat van zijn wereldwijde netwerk", zegt Ihssane Mounir, Boeing Senior Vice President Commercial Sales and Marketing. "Als de grootste exploitant van 777 passagiers- en vrachtvliegtuigmodellen wereldwijd, is het succes van Emirates een bewijs van de toonaangevende efficiëntie, verbeterde duurzaamheid en ongelooflijke actieradius van de 777."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions