Clicky

 
Transport Online - Rustige ochtendspits op eerste maandag met thuiswerkadvies

Rustige ochtendspits op eerste maandag met thuiswerkadvies

Rustige ochtendspits op eerste maandag met thuiswerkadvies
15-11-2021 10:03 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ochtendspits is maandagochtend relatief rustig verlopen. Rond 08.00 uur, wanneer het meestal het drukst is op de weg, stond er 93 kilometer file. Ter vergelijking, vorige week maandag stond er op het hoogtepunt zo'n 250 kilometer file. "Het is echt een stuk rustiger dan voorheen", aldus een een woordvoerder van de ANWB.

Sinds vrijdag krijgen mensen weer het advies zoveel mogelijk thuis te werken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarvoor gold nog het advies om de helft van de week thuis te werken.

Rond 08.45 uur stond er ongeveer 10 kilometer file. "En die waren het gevolg van een ongeval en wegwerkzaamheden', zei de ANWB-woordvoerder. "Vorige week stond er rond dit tijdstip nog ongeveer 100 kilometer file."

Maar ook vorige week nam het aantal files flink af. Toen was op een gemiddelde werkdag een halvering te zien vergeleken met een week eerder. Dat meldt het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) op basis van de filezwaarte, dat is het aantal minuten maal het aantal kilometers file. Tijdens de avondspits was de afname het sterkst. De filezwaarte is weer op het niveau van begin september.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden