Clicky

 
Transport Online - Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries nog in ziekenhuis

Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries nog in ziekenhuis

Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries nog in ziekenhuis
14-11-2021 19:47 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Astrid Holleeder heeft Peter R. de Vries in het ziekenhuis kunnen bezoeken na de aanslag op zijn leven in juli. De wegens dreiging in volledige anonimiteit en afzondering levende zus van Willem Holleeder vertelde dat zondagavond in een openhartig interview met RTL Boulevard. Het gesprek vond plaats ter gelegenheid van wat de 65e verjaardag van De Vries had moeten zijn.

In het gesprek vertelde Astrid onder meer over de innige vriendschap die er tussen haar en de misdaadjournalist ontstond na het overlijden van haar zwager Cor van Hout. Van Hout was de man van zus Sonja Holleeder en net als Willem Holleeder een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken. De Vries en Van Hout waren goed bevriend, en na de moord op Van Hout zorgde Peter voor diens zoon en dochter. Door de jaren heen werd de band tussen de zussen en De Vries steeds hechter. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ze met hulp van De Vries naar de politie stapten om over hun criminele broer te getuigen.

Op de avond van de moordaanslag op De Vries was Astrid als een van de eersten op de hoogte, vertelt ze. "We hadden de gewoonte om elkaar altijd te bellen als er iets was. Ben jij veilig? Ik was die avond alleen en ik kreeg het telefoontje. Ik meen dat het mijn neefje was. Dat er iemand was neergeschoten in de Leidsestraat. Mijn beveiliger gebeld en die zei het is Peter. Ik vroeg is hij dood? Dat was nog niet zo."

Net als veel anderen kreeg Astrid toen hoop op een goede afloop. Astrid kon haar vriend Peter in die periode zelfs nog opzoeken, ondanks haar beperkte vrijheid. "We hebben geluk gehad dat we Peter nog hebben mogen zien in het ziekenhuis. Daar zijn we heel dankbaar voor. Dat we hem nog een kus hebben gegeven", vertelt ze. "Toen hebben wij toch gehoopt dat hij er bovenop zou komen. Juist omdat hij zo'n vechter was. We wilden positief denken, hij was een vechter."

Verdriet begint

Dat Peter negen dagen na de aanslag overleed, kon Astrid moeilijk geloven. "Nee, nee, niet Peter. Niet weer iemand die dichtbij ons stond", gaat ze terug naar dat moment. "Dan begint het verdriet en de zorg. Het verdriet voor Royce en Kelly, zijn kinderen, Jacq, zijn vriendin. Omdat je zo goed weet hoe dit voelt. Je hebt het er vaak over gehad en dan gebeurt het toch."

Ook de uitvaart in Carré kon Astrid bezoeken, vertelt ze. "Wij zijn daar met beveiliging naartoe geloodst. Het was een prachtige uitvaart voor een prachtig mens. Een prachtig eerbetoon voor een geweldenaar. Ik denk dat het niet mooier had kunnen zijn. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen om hem gegeven hebben." Tot slot onthulde Astrid dat ze met haar familie voortaan vuurwerk zal afsteken op 14 november, de verjaardag van De Vries. "Voor de verjaardag van Cor staken we altijd vuurwerk af. Om Peter te herdenken gaan we dat op zijn verjaardag ook doen. De dood scheidt ons niet, we zijn voor altijd samen."

Het gesprek zondag in RTL Boulevard was een gedeelte van het hele interview met Astrid Holleeder, dat op Videoland te zien is onder de titel RTL Boulevard: Astrid Holleeder herdenkt Peter R. de Vries.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions