Clicky

 
Transport Online - Yellen: bedwingen pandemie cruciaal tegen hoge inflatie

Yellen: bedwingen pandemie cruciaal tegen hoge inflatie

Yellen: bedwingen pandemie cruciaal tegen hoge inflatie
14-11-2021 18:45 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - Het bedwingen van de coronapandemie is van cruciaal belang om de hoge inflatie in de Verenigde Staten tegen te gaan. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen gezegd tegen nieuwszender CBS.

"Het is belangrijk om te realiseren dat de oorzaak van deze inflatie de pandemie is. Als we de inflatie omlaag willen krijgen, is daarom het belangrijkste dat we door blijven gaan met de vooruitgang tegen de pandemie", aldus Yellen. De consumentenprijzen in de VS zijn in oktober op jaarbasis met 6,2 procent gestegen, het hoogste niveau sinds 1990. Door de hoge inflatie kan de koopkracht van huishoudens worden ondermijnd.

De inflatie wordt aangejaagd door de hoge energieprijzen, maar ook door de verstoringen in de wereldwijde leveringsketens met onderdelentekorten en de stijgende lonen vanwege personeelstekorten. Yellen denkt als de situatie normaliseert dat in de tweede helft van volgend jaar de inflatie daalt.

President Joe Biden staat onder druk om iets te doen tegen de inflatie omdat daardoor zijn populariteit wordt geraakt. Zo zou hij de Amerikaanse strategische olievoorraden kunnen aanspreken om zo de hoge brandstofprijzen aan de pomp tegen te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


Actuele wachttijd Eurotunnel


Andere Europese Landen


Overige Verkeersinformatie

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden