Clicky

 
Transport Online - Reuters: China tevreden met aanpassingen Boeing 737 MAX

Reuters: China tevreden met aanpassingen Boeing 737 MAX

Reuters: China tevreden met aanpassingen Boeing 737 MAX
14-11-2021 14:32 | Buitenland | auteur ANP

BEIJING - De Chinese luchtvaartautoriteiten zijn tevreden met de aanpassingen die vliegtuigbouwer Boeing heeft gedaan aan de 737 MAX. Dat meldt persbureau Reuters. Mogelijk kan daardoor de 737 MAX binnenkort weer in gebruik worden genomen door Chinese luchtvaartmaatschappijen. China is het enige grote land dat nog geen goedkeuring heeft gegeven voor een terugkeer van het toestel in het luchtruim.

De 737 MAX mag sinds eind vorig jaar vrijwel overal weer vliegen na lang aan de grond te hebben gestaan na twee dodelijke ongevallen met het type in korte tijd. De oorzaak bleek een hulpsysteem te zijn dat de neus van de vliegtuigen op de verkeerde momenten naar beneden drukte. Boeing heeft aanpassingen gedaan om de problemen te verhelpen. Inmiddels hebben onder meer de Verenigde Staten en de Europese Unie besloten de 737 MAX weer te laten vliegen.

China vraagt volgens Reuters nu aan maatschappijen om feedback te geven over bepaalde luchtwaardigheidsrichtlijnen voor de 737 MAX. Het gaat daarbij om specifieke procedures voor piloten in het geval van problemen en systemen die moeten functioneren voordat een vlucht kan plaatsvinden. China is 's werelds grootste markt voor verkeersvliegtuigen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden