Clicky

 
Transport Online - ME treedt op tegen relschoppers in centrum Leeuwarden [+foto's&video]

ME treedt op tegen relschoppers in centrum Leeuwarden

ME treedt op tegen relschoppers in centrum Leeuwarden [+foto's&video]
13-11-2021 22:31 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - De politie in Leeuwarden heeft zaterdagavond bij het gerechtsgebouw op het Zaailand de ME ingezet om een grote groep mensen te verdrijven die onder meer met vuurwerk gooiden. De groep mensen, die om 20.00 uur de uitgaansgelegenheden moesten verlaten wegens de coronamaatregelen die om die tijd ingingen, negeerden bevelen van de politie om weg te gaan. Er zijn enkele mensen aangehouden, maar een woordvoerster van de politie kon nog niet zeggen hoeveel.

Toen om 20.00 uur de cafés sloten, verzamelden honderden zingende en feestende mensen zich voor het gerechtsgebouw op het Zaailand. De mensen hielden geen 1,5 meter afstand. Ook staken ze zwaar vuurwerk af.

Eerder hadden horeca-ondernemers aangegeven de deuren niet te zullen sluiten om 20.00 uur. Maar na een gesprek tussen burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden en de horecawoordvoerder Ton Eijer is besloten dat de cafés toch dichtgingen om die tijd. De horeca-ondernemers die open zouden, riskeerden een dwangsom van 10.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden