Clicky

 
Transport Online - APA: veel deelstaten Oostenrijk voor lockdown ongevaccineerden

APA: veel deelstaten Oostenrijk voor lockdown ongevaccineerden

APA: veel deelstaten Oostenrijk voor lockdown ongevaccineerden
13-11-2021 14:31 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

WENEN - Onder de negen Oostenrijkse deelstaten lijkt op brede schaal overeenstemming te zijn over het invoeren van vergaande beperkingen voor niet-gevaccineerden. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA, een dag voor gepland topoverleg over de coronacrisis.

De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg en minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein houden zondag een videobijeenkomst met de leiders uit de deelstaten. Tijdens het overleg hopen ze tot een overeenkomst te komen voor een lockdown voor inwoners die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Een verordening hiertoe moet daarna nog wel worden goedgekeurd door het parlement. Vermoedelijk gebeurt dat zondagavond al.

Zaterdag werd in Oostenrijk een nieuw dagrecord van ruim 13.000 coronabesmettingen geregistreerd. Bovendien heeft het land een vaccinatiegraad van 65 procent, wat veel lager is dan in de meeste andere West-Europese landen.

2G-regel ingevoerd

Vanwege het snel toenemende aantal besmettingen, krijgen ongevaccineerden in Oostenrijk al steeds meer te maken met beperkende maatregelen. Zo is deze week de zogeheten 2G-regel ingevoerd, wat inhoudt dat onder meer horecazaken, kappers en evenementen met meer dan 25 bezoekers alleen toegankelijk zijn voor mensen die zijn gevaccineerd of genezen. Wel geldt er een overgangsperiode van vier weken, waarin ook een enkele prik en een PCR-test volstaat voor toegang tot locaties.

Zeker twee deelstaten, Salzburg en Opper-Oostenrijk, lieten vrijdag al weten na het weekend over te gaan op een lockdown voor ongevaccineerden. Volgens APA, dat met meerdere gouverneurs en burgemeesters sprak, lijkt een groot aantal deelregeringen voorstander te zijn om de lockdown ook op landelijk niveau in te voeren. Wel zouden er enkele regionale leiders zijn die vinden dat er meer informatie nodig is, onder meer over hoe de lockdown moet worden gehandhaafd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden