Clicky

 
Transport Online - Politie bekogeld met straatklinkers rond coronapersconferentie

Politie bekogeld met straatklinkers rond coronapersconferentie

Politie bekogeld met straatklinkers rond coronapersconferentie
12-11-2021 20:02 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - [update 20:50 uur] De politie heeft in een poging overgebleven actievoerders bij de Turfmarkt in Den Haag weg te krijgen een waterkanon ingezet. Op een brug bij de Turfmarkt waren nog circa honderd demonstranten aanwezig. Tientallen van hen zijn inmiddels naar de Bezuidenhoutseweg gegaan, waar ze tegenover de politie staan. Die staat er inmiddels in linie. Het waterkanon komt er ook aan.

Circa tweehonderd actievoerders verzamelden zich eerder op de vrijdagavond ter hoogte van het ministerie van Justitie en Veiligheid, in een poging de coronapersconferentie daar met lawaai te verstoren.

Een groep demonstranten gooide vrijdagavond vlak voor de hoofdingang van het Centraal Station in Den Haag, bij de Turfmarkt en bij de Zwarteweg, met zwaar vuurwerk en stenen naar agenten. Tientallen straatklinkers die werden geworpen liggen verspreid op de straat. Ook wierp de groep er volgens de politie een barricade op. "De ME wordt nu ingezet om de openbare orde te herstellen", twitterde de politie.

De gemeente twitterde dat een korte, onaangekondigde demonstratie plaatsvond bij de Zwarteweg en Turfmarkt, die door de burgemeester is ontbonden. De politie riep even voordat het waterkanon werd ingezet op dat mensen er moesten vertrekken.

Bij het Centraal Station werden vrijwel alle ingangen afgesloten. Slechts één schuifdeur aan de andere kant van het station bleef open voor reizigers.

Ook bij eerdere coronapersconferenties werden lawaaidemonstraties gehouden. Bij de vorige persconferentie ontruimde de politie de omgeving van de Turfmarkt na ongeregeldheden. De politie werd ook toen bekogeld met onder meer zwaar vuurwerk en stenen. Dertien personen werden aangehouden. Bij de coronapersconferentie op 14 september ontstonden ook problemen door de demonstratie. Door de dreigende sfeer werd het ministerie toen enige tijd afgesloten, waardoor ambtenaren en journalisten het gebouw tijdelijk niet konden verlaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden